Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У Києві транспортний колапс? Що відбувається після закриття станцій метро

Через закриття синьої гілки метрополітену в Києві виникли великі черги, людям доводиться чекати, поки звільниться вхід на станцію

Фото: скриншот. Колаж: Pro Гроші

У Києві виник колапс на дорогах і станціях метро 11 грудня

Фото: скриншот. Колаж: Pro Гроші

У понеділок, 11 грудня, столичне метро почало працювати без шістьох станцій. Як результат – із самого ранку виник натовп, людям доводилося по 10 хвилин стояти в черзі, щоб зайти на першу функціонуючу станцію. Також по маршруту поїздів запустили наземне сполучення, що призвело до заторів на дорогах.

Сайт Pro Гроші розповідає, що відбувається у Києві в перший будній день після закриття станцій.

8 грудня на ділянці синьої гілки "Теремки – Деміївська" довелося розпочати ремонтні роботи через аварійну ситуацію. Мешканці Голосіївського району, одного з найбільш густонаселених у Києві, залишилися без підземного транспорту. На вихідних складність ситуації було важко оцінити, адже пасажирів поменшало.

Закрита ділянка синьої гілки метро в Києві
Закрита ділянка синьої гілки метро в Києві
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Втім у понеділок вранці, коли вся столиця прокинулася і вирушила на роботу/навчання тощо, розпочався справжній колапс. Оскільки першою працюючою станцією є "Либідська", її заполонили жителі сусідніх районів у надії скористатися метро. В результаті, щоб зайти всередину, треба було витратити 7-10 хвилин, оскільки виникли неймовірні черги.

Черги на станцію метро "Либідська" у Києві 11 грудня
Черги на станцію метро "Либідська" у Києві 11 грудня
Фото: Pro Гроші

Міська влада розпорядилася запустити дублюючі маршрути наземного транспорту. Дійсно, автобусів і тролейбусів на дорогах є вдосталь: інколи на одну зупинку під’їжджає кілька транспортних засобів, причому напівпустих.

"Із зупинки "Васильківська" один за одним ходять автобуси 2М по маршруту (зупинках) метро. Сісти не проблема, автобуси о 8:20 напівпорожні. Дорога до "Либідської" на автобусі займає хвилин 16-20 (залежно від завантаженості дороги)", – зауважила киянка.

Але якщо говорити про час-пік, то близько 9 години ранку весь рух транспорту на дорогах був паралізований. Через появу великої кількості автобусів з’явилися затори. Для мешканців столиці це не дивне явище, але тепер з Голосіївського району людям доведеться вибиратися довго. Нагадаємо, за попередніми розрахунками ремонтні роботи триватимуть 6 місяців.

@pidopry_gora###### – -

Ще одна станція метро під загрозою

Раніше ми розповідали, що техногенна катастрофа загрожує ще одній станції метрополітену. За словами архітектора Анатолія Фролова, наступною проблемною ділянкою може стати "Контрактова площа". Там також існує ризик підтоплення та утворення тріщин, тому мешканцям Подільського району Києва варто бути насторожі.

"Ми про це казали Кличку, і Кличко нам сказав, що дасть можливість стати модераторами і закінчити цю станцію. Це наступна аварія, яка буде в Києві", – зауважив Фролов.

Отже загроза вимушеного закриття існує надалі. Директор аналітико-дослідницького центру "Інститут міста" Олександр Сергієнко уточнював, що головною причиною виникнення проблем у метро може бути втручання забудовників.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що у Києві все ж таки буде працювати синя гілка метро, але за однією умовою. Також ми повідомляли, що у київському метро з'явилася безплатна послуга.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.