Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Скільки повинен коштувати проїзд у громадському транспорті Києва? В КМДА приголомшили сумою

Така вартість покрила б витрати на забезпечення роботи підприємства, яке займається перевезеннями

Фото: Київпастранс, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Киянам пояснили, на скільки можуть підвищити вартість проїзду

Фото: Київпастранс, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Вартість проїзду в громадському транспорті Києва має становити 30, а не 8 гривень. Однак через проблеми, які є з організацією перевезень у столиці, значно простіше зробити проїзд безоплатним.

Про це заявив директор Департаменту транспорту та інфраструктури КМДА Руслан Кандибор у інтерв'ю LIGA.net.

За його словами, 30 гривень – це така вартість, яка б забезпечила розвиток підприємства.

"Але сьогодні громадський транспорт у Києві має стільки проблем і викликів, що нам уже простіше зробити його безплатним. І, напевно, ми до цього й дійдемо. У нас тільки пільговиків понад 50% пасажирів. Врешті-решт, ми будемо змушені підняти руки, здатися і сказати, що громадський транспорт у Києві стане безплатним", – пояснив Кандибор.

Однак чиновник додав, що для того, щоб зробити проїзд у столиці безплатним, знадобиться масштабна стратегія та розуміння того, завдяки чому це можна буде компенсувати. Він припустив, що можливо доведеться значно зменшити кількість маршруток на вулицях столиці.

"Якщо ми сьогодні різко робимо увесь громадський транспорт безплатним, то близько тисячі маршруток мають зійти з вулиць, натомість їх треба заповнити комунальним транспортом", – сказав Кандибор.

Однак чиновник додав, що в умовах війни до такого кроку точно не будуть вдаватися. І поки що про повну ліквідацію приватних перевізників у Києві не йдеться.

Українців в громадському транспорті можуть почати штрафувати

У Верховній Раді підтримали у першому читанні законопроєкт, яким пропонують штрафувати за:

  • пошкодження внутрішнього обладнання та скла – від 340 до 850 гривень;
  • викинуте сміття та інші предмети з вікон і дверей громадського транспорту – від 170 до 340 гривень;
  • куріння в автобусах, маршрутних таксі, тролейбусах, трамваях, вагонах, а також на станціях підземки – від 85 до 340 гривень;
  • катання на дахах вагонів, міжвагонних з'єднаннях та інших виступаючих зовнішніх частинах тролейбусів, трамвайних вагонів або вагонів метрополітену – від 340 до 680 гривень;
  • самовільне проникнення у вентиляційні шахти (кіоски), тунелі, підземні та наземні споруди, на колії метрополітену, у виробничі приміщення станцій підземки – від 510 до 850 гривень.

Нардепи переконані, що такі зміни допоможуть ефективніше підтримувати дисципліну користувачів послуг електротранспорту.

Раніше ми писали про те, в яких областях України найближчим часом можуть з'явитися платні траси. Також ми розповідали, що у Польщі українці можуть безплатно їздити на поїзді.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.