Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Від плацкарту до люксу: скільки коштують квитки Укрзалізниці на популярні напрямки

Укрзалізниця залишається популярним засобом транспорту для багатьох українців, адже дає можливість обирати квитки за різною ціновою політикою

Фото: Укрзалізниця, pexels. Колаж: Pro Гроші

Вартість квитків на потяг залежать від кількох факторів

Фото: Укрзалізниця, pexels. Колаж: Pro Гроші

Липень – це ідеальний місяць для відпочинку. Залізничний транспорт залишається одним з найбільш комфортних та доступних способів подорожувати країною. Тому Укрзалізниця надає широкий вибір маршрутів та різноманітні тарифи для задоволення потреб пасажирів.

Сайт Pro Гроші пропонує дізнатися, скільки коштують квитки на популярні напрямки.

Що впливає на вартість квитків

Ціни на квитки можуть бути абсолютно різними. Це залежить від кількох факторів, а саме:

  • тип поїзда;
  • клас вагона;
  • дистанція маршруту.

Для пасажирів, які шукають більший комфорт та ексклюзивність, Укрзалізниця пропонує класи обслуговування, такі як плацкарт, купе, люкс та СВ. Квитки на преміальні класи можуть бути дорожчими, проте вони забезпечують більше простору, зручні місця та додаткові послуги.

Для забезпечення зручності та доступності для пасажирів перевізник також запровадив різні знижки та акції. Наприклад, існують спеціальні тарифи для дітей, пенсіонерів та студентів.

Яка вартість квитків на потяги Укрзалізниці

У літній період українці найчастіше відправляються у бік моря, гірських курортів та історичних міст. Наприклад, квитки на поїзди, які сполучають Київ і Одесу, можуть коштувати від 350 до 1 781 грн. Це залежить від того, в якому вагоні українці хочуть поїхати.

Ціни на маршрути до Карпатських курортів, таких як Київ-Ужгород, можуть варіюватися від 210 грн за місце у плацкарті до 352 грн за купе. Ось ще кілька популярних напрямків та вартість квитків на ці маршрути:

  • Івано-Франківськ – Київ: від 269 до 487 грн;
  • Київ – Дніпро: від 543 до 1 894 грн;
  • Харків – Львів: від 253 до 2 882 грн;
  • Львів – Вінниця: від 195 до 438 грн.

Пасажирам, які планують свою поїздку на відпочинок, рекомендують придбати квитки заздалегідь, особливо на популярні напрямки, оскільки під час літнього сезону попит на потяги зростає.

Раніше сайт Pro Гроші писав, за які переваги українці люблять подорожувати Укрзалізницею. Також ми писали, що залізничний перевізник скасує правило, яке не подобалося всім.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.