Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ситуація покращилася? Що відбувається на кордоні України

Польські аграрії 25 лютого припинили перешкоджати руху автобусам с пасажирами та автомобілям

Фото: ДПСУ/Facebook, Oszukana Wieś/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Ситуація на кордоні України

Фото: ДПСУ/Facebook, Oszukana Wieś/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Польські фермери продовжують страйкувати на кордоні з Україною. У неділю, 25 лютого, вони блокують шість пунктів пропуску. Це спричинили великі черги з вантажних транспортних засобів. При цьому на українських КПП з іншими країнами є можливість швидко виїхати.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

Що відбувається на кордоні з Польщею


25 лютого аграрії відновили блокаду на пункті пропуску "Устилуг – Зосин", хоча вчора він був розблокований. У зв'язку з цим на в'їзд до України в черзі стоять близько 2 400 вантажівок. Зранку страйк відбувається на наступних КПП:

  • "Краківець";
  • "Рава-Руська";
  • "Ягодин".

Найбільше транспортних засобів зафіксовано навпроти цих пунктів пропуску.

Демченко зауважив, що, попри певне пожвавлення вчорашнього дня, це не суттєво впливає на загальну ситуацію. На щастя, сьогодні фермери не перешкоджають руху автобусів та легкових автомобілів на жодному з пунктів пропуску.

Які черги зафіксовані на кордоні України


У неділю, 25 лютого, люди мають можливість відносно швидко виїхати за кордон. Оскільки сьогодні були зафіксовані не великі черги на пунктах пропуску.

Так, на кордоні з Польщею черги утворилися лише на пункті пропуску "Нижанковичі". Це пов'язано з протестами аграріїв. Тому там стоять 380 вантажівок.

Немає жодних черг на кордоні з Молдовою та Румунією. Однак, виїжджаючи в Словаччину та Угорщину варто бути готовими до черг:

  • Словаччина: на пункті пропуску "Ужгород" зафіксовані черги з 10 легкових автомобілів.
  • Угорщина: черги з 10 машин були в пунктах "Тиса" та "Вилок", а ось в "Лужанка" стояли 15 автомобілів.

Польща ввела особливий режим на кордоні з Україною


На кордоні Польщі з Україною триває серйозна проблема, викликана протестами польських фермерів, які почались 6 лютого. Аграрії блокують проїзд українським перевізникам, що призвело до серйозних труднощів з постачанням гуманітарної допомоги.

У зв'язку з цим Польщі ввела спеціальний режим на кордоні для забезпечення безперешкодного перевезення військової, гуманітарної та медичної допомоги. Прем’єр-міністр Туск висловив необхідність знайти баланс між підтримкою України та захистом інтересів польських фермерів.

Раніше ми повідомляли, що польські фермери посилили блокаду кордону з Україною. Також пропонуємо дізнатися, чому поляки зупиняють автобуси з українцями.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.