Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ситуація на кордоні загострюється – чому поляки зупиняють автобуси з українцями

Польські протестувальники посилили блокаду на кордоні не лише українським далекобійникам, а й автобусам з пасажирами

Фото: Скріншот, Oszukana Wieś/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Польські фермери не пропускали пасажирський автобус

Фото: Скріншот, Oszukana Wieś/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Протести польських фермерів на КПП "Рава-Руська", неподалік від кордону з Україною, стають все більш напруженими. У вівторок, 20 лютого, аграрії почали блокувати проїзд не лише вантажівкам, а й пасажирському автобусу з українцями.

Про це повідомляють користувачі соціальних мереж.

В соцмережах активно поширюється відеоролик, на якому видно, що польські протестувальники висловлюють нецензурну лайку в адресу українців. Крім того, вони заявляються, що не хочуть бачити громадян сусідньої країни в Польщі.

Польські фермери блокувли проїзд пасажирському автобусу
Польські фермери блокувли проїзд пасажирському автобусу
Фото: скриншот

Як повідомляють очевидці, ситуація загострилася, коли аграрії помітили польських правоохоронців, які затримали одного з пасажирів автобуса. Чоловік кричав, що є громадянином Ізраїлю, а не України, та стверджував, що спізнюється на рейс.

Наразі уряд Польщі не надав офіційного коментаря щодо присутності правоохоронців під час протесту аграріїв. Тож, ситуація на польсько-українському кордоні залишається напруженою.

Що відомо про посилений страйк на кордоні Польщі з Україною

20 лютого польські фермери розпочали масштабний страйк, блокуючи дороги державного та обласного значення поруч з кордоном. Шість з дев'яти пунктів пропуску, були заблоковані протестувальниками, а саме:

  • "Ягодин";
  • "Устилуг";
  • "Угринів";
  • "Рава-Руська";
  • "Шегині";
  • "Краківець".

Черги вантажних автомобілів на кордоні досягли 2 900, а рух вантажівок у напрямку Польщі також призупинено. Аграрії заявили, що не пропускатимуть транспортні засоби зі сільськогосподарською продукцією до 19:00 (за київським часом).

Акція спрямована на привертання уваги громадськості та влади до їхніх вимог, зокрема, обмеження імпорту сільськогосподарської продукції з України, яку вони вважають загрозою для польського ринку. Фермери також розгорнули протест на дорогах великих міст, поглиблюючи напруженість ситуації.

Цікаво, що поляки скандували недоброзичливі вислови в сторону українців: "Це Польща, а не Брюссель. Я не підтримую українців".

Також важливо зазначити, що протестувальники заблокували залізницю на Шегині. Вони зупинили потяг з українським зерном, та висипали його на рейки.

Раніше ми повідомляли, чи варто очікувати повної блокади кордону. Також пропонуємо дізнатися, як Україна може відповісти на протести поляків.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.