Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Питання найближчих годин: Польща ввела особливий режим на кордоні з Україною

Ситуація на українсько-польському кордоні вимагає швидкого реагування влади двох країн для забезпечення безперешкодного руху гуманітарної допомоги

Фото: Oszukana Wieś/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Уряд Польщі забезпечив безперешкодний рух вантажівок з допомогою Україні

Фото: Oszukana Wieś/Facebook. Колаж: Pro Гроші

На кордоні Польщі з Україною виникла серйозна проблема, яка потребує швидкого розв'язання. Польські фермери, розпочавши протест 6 лютого, намагаються привернути увагу уряду, блокуючи проїзд українським перевізникам. Це призвело до серйозних проблем з постачанням гуманітарної допомоги, і тому влада Польщі вжила заходи для вирішення цієї ситуації.

Про це повідомили в Polskieradio24.

На контрольно-пропускних пунктах на польсько-українському кордоні введено спеціальний режим. Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск висловив думку щодо необхідності знайти баланс між підтримкою України та захистом інтересів польських фермерів у зв'язку з негативними наслідками лібералізації торгівлі.

У зв’язку з цим влада Польщі вирішила встановити особливий режим на кордоні з Україною та прилеглих ділянках автотрас і залізничних шляхів. Основа мета: забезпечити безперешкодне перевезення наступного на територію України:

  • військова техніка/зброя;
  • гуманітарна допомога;
  • товари, пов'язані з медициною.

Туск висловив надію, що за кілька годин буде введений "інший тип організаційного режиму" на прикордонних переходах та дорогах, щоб забезпечити безперешкодний рух без затримок та перебоїв.

Уряд Польщі акцентує на тому, що вони залишаються в постійному контакті як з українською стороною, так і з Єврокомісією, і намагаються знайти компромісне рішення для захисту інтересів своїх фермерів та підтримки України в цей важливий період.

Як Україна може відповісти на протести поляків

Криза на польсько-українському кордоні загострилася, оскільки аграрії продовжують страйк. Тому виникають певні проблеми на дорогах.

У відповідь на це, Україна розглядає можливість заборонити імпорт польських молочних продуктів і фруктів. Анонімний представник уряду підкреслив, що ця можливість розглядається і буде прийнято вирішення протягом наступних двох тижнів, залежно від ситуації на кордоні. Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський також підтвердив готовність України реагувати на ситуацію за необхідності.

Раніше ми повідомляли, чому поляки зупиняють автобуси з українцями. Також ми писали, де була найважча ситуація 21 лютого.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.