Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Польські фермери посилили блокаду кордону з Україною: що відбувається на пунктах пропуску

Польські протестувальники 20 лютого розпочали посилений страйк на кордоні з Україною та на дорогах великих міст

Фото: Oszukana Wieś/Facebook. Колаж: Pro Гроші

На польсько-українському кордоні розпочалися посилені страйки

Фото: Oszukana Wieś/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Фермери з Польщі, як і обіцяли, 20 лютого розпочали масштабний страйк на кордоні з Україною. Аграрії також заблокували дороги державного та обласного значення.

В ефірі телемарафону речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко повідомив про ситуацію на кордоні.

Що відбувається на польсько-українському кордоні


Зранку протестувальники блокували шість з дев'яти пунктів пропуску:

  • "Ягодин";
  • "Устилуг";
  • "Угринів";
  • "Рава-Руська";
  • "Шегині";
  • "Краківець".

Черги вже досягли близько 2 900 вантажних автомобілів, що направляються в Україну. Зазначимо, що рух вантажівок в напрямку Польщі також призупинено.

Найбільші черги виникли навпроти пунктів пропуску "Ягодин" і "Краківець". За даними Демченка, Україна не отримала інформації від польської сторони про можливі блокування інших напрямків.

Що планують робити польські протестувальники


На прикордонному переході в Дорогуську фермери активізували свою акцію протесту, обіцяючи не пропускати жодну вантажівку, що направляється в Україну до 19:00 (за київським часом). Учасники акції наголосили, що це форма протесту спрямована на звернення уваги громадськості та влади на їхні вимоги. Про це написали в RMF24.

"Це наша форма протесту. Ідея в тому, щоб протест був більш відчутним. Ми ще чекаємо, хто з нами поговорить", – заявили учасники акції журналістам.

Фермери блокують не лише кордон з Україною, але й розгорнули акцію протесту на дорогах великих міст. Раніше вже були утруднення з рухом транспорту у Кракові, і є можливість, що подібні заходи продовжаться в інших містах.

Варто зазначити, що мережею ширяться відеоролики з місця страйку. Так, на одному з них протестувальники скандують наступне: "Це Польща, а не Брюссель. Я не підтримую українців".

Що вимагають польські аграрії


Однією з ключових вимог фермерів є обмеження імпорту сільськогосподарської продукції з України. Вони стверджують, що такий імпорт "руйнує Польщу". Протестувальники виступають за захист внутрішнього ринку та забезпечення конкурентоспроможності власних аграрних виробників.

Раніше ми повідомляли, чи варто очікувати повної блокади польсько-українського кордону. Також пропонуємо дізнатися, як Україна може відповісти на протести польських аграріїв.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.