Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ситуація на кордоні України: які черги на пунктах пропуску 7 лютого

Прикордонники попередили українців, що можуть виникнути певні проблеми в системі контрольних служб

Фото: ДПСУ/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Черги на кордоні України

Фото: ДПСУ/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Вирушаючи за кордон важливо заздалегідь спланувати маршрут. Особливо це стосується пункту пропуску, адже є можливість одразу обрати КПП, де менше черг та зекономити свій час. Так, у середу, 7 лютого, найбільша кількість автомобілів зібралась на кордоні з Угорщиною.

Про це свідчать дані Західного регіонального управління Держприкордонслужби України-Західний кордон на сторінці у Facebook.

Де на кордоні України утворилися найбільші черги

На українсько-польському кордоні були зафіксовані доволі невеликі черги. Якщо раніше на кожному пункті пропуску стояли десятки автобусів с пасажирами та легкові автомобілі. 7 лютого станом на 9:00 ситуація зовсім інша, черги фіксуються лише на кількох КПП:

  • "Устилуг" – 2 автобуси. Зверніть увагу, що тут не здійснюється пропуск пішоходів;
  • 110 вантажівок зафіксовано на пункті "Нижанковичі". В прикордонній службі зазначили, що пропуск діє лише для великих транспортних засобів з максимальною вагою понад 7,5 тонн.

На інших пунктах пропуску України з Польщею немає черг. Там можна буде швидко перетнути кордон.

Майже немає черг і на кордоні за Словаччиною, тому українці мають змогу швидко виїхати у сусідню країни. Проте зазначимо, що на пункті пропуску "Ужгород" стоїть 1 автобус.

Пустують й пункти пропуску з Румунією та Молдовою. Там не зафіксовано жодної черги. Зовсім інша ситуація на кордоні з Угорщиною. Сьогодні там зібралося найбільше автомобілів, а саме на ККП:

  • "Тиса" – 10 легкових автомобілів;
  • "Лужанка" – 10 машин.

Поляки блокуватимуть усі пункти пропуску на кордоні з Україною

Польські фермери хочуть розпочати нову блокаду на кордоні з Україною. Страйк планується провести з 9 лютого по 10 березня 2024 року. Головними причинами протесту є:

  • неприйнятна позиція Європейського Союзу;
  • пасивність влади Польщі в співпраці з ЄК та дотриманні рішень Єврокомісії стосовно імпорту сільськогосподарської та харчової продукції з України.

Фермери вимагають від уряду дійти до чіткого плану сільськогосподарського виробництва, реконструкції перероблювання, рентабельності та торгівлі. Вони заявили, що будуть боротися за свої права, поки влада не виконає їхні вимоги.

Раніше ми повідомляли, що українці зможуть по-новому купувати квитки на міжнародні рейси. Також пропонуємо дізнатися, чому не працювала система "Шлях".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.