Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Система "Шлях" не працює: що сталося і коли відновлять доступ

Українці втратили доступ до інформаційної системи і не можуть скористатися офіційним сайтом Укртрансбезпеки

Фото: Укртрансбезпека/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Система "Шлях" не працює 25 січня через технічний збій

Фото: Укртрансбезпека/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Гроші

25 січня відбувся технічний збій роботи дата-центру, через що система "Шлях" стала недоступною для використання. Тож водії та міжнародні перевізники не можуть записатися в електронну чергу для перетину кордону.

Про це повідомила Держслужба України з безпеки на транспорті в Facebook.

Разом з інформаційною системою "ліг" офіційний ресурс Укртрансбезпеки. Українці не можуть відкрити сайт, а конкретних термінів щодо відновлення роботи немає. Водночас фахівці обіцяли активно працювати, щоб не залишати громадян без послуг ресурсу на довгий час.

Варто зазначити, що цього четверга українські компанії стикнулася з багатьма незручностями. Укрпошта попередила про атаку на інформаційну інфраструктуру партнерів уночі. Як результат – деякий час не функціонували платежі, а доступ до особистих кабінетів було закрито. Враховуючи, що збій пошкодив прикладний програмний інтерфейс, відновлення потребує вагомих зусиль.

Генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський звернувся до клієнтів із проханням потерпіти і зачекати, поки всі послуги запрацюють сповна. Можливі тимчасові затримки з доставленням посилок, але всі відділення відкриті для клієнтів і видають вантажі.

Плюс 25 січня під приціл хакерів потрапив Нафтогаз. Пресслужба повідомила про кібератаку на один із дата-центрів, через що сайт і служби підтримки стали недоступні. Коли вдасться позбутися негативних наслідків потужного нападу, невідомо, але спеціалісти невтомно працюють над відновленням системи.

Як виявити проникнення хакерів у телефон

У сучасному світі смартфон є незамінним пристроєм, який всюди супроводжує свого власника. У ньому зберігається багато надважливої інформації, тож не дивно, що аферисти і хакери постійно намагаються проникнути в чужі мобільники. На щастя, за певними ознаками можна виявити сторонню присутність і повідомити про зловмисника в поліцію.

До списку таких характеристик відносять:

  • швидке нагрівання пристрою;
  • набридливі електронні листи і дзвінки;
  • точка у правому верхньому кутку екрану.

Несподіване миттєве нагрівання чи швидке розряджання смартфону може свідчити про встановлення шкідливого програмного забезпечення. Тобто якась програма приховано використовує ресурси приладу, і дуже часто це сторонні додатки, що з’явилися після переходу за фішинговим посиланням.

Зелена або помаранчева крапка на екрані – це індикатор увімкненого диктофону чи камери, прослуховування, відстеження місцеперебування, роботи шкідливого ПО тощо. Іншими словами – свідчення зламу шахраями. Помітивши її, одразу звертайтеся в поліцію та вимагайте перевірки, щоб захистити персональну інформацію.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що у Київстарі підрахували збитки від хакерської атаки і розповідав, скільки мільйонів втратила компанія. Також ми повідомляли, що в Monobank стався масштабний збій через потужну DDoS-атаку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.