Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Поляки блокуватимуть усі пункти пропуску на кордоні з Україною: коли розпочнеться протест

Польські фермери готуються розпочати масштабний протест по всій країні, оскільки незадоволені позицією влади

Фото: скриншот, pexels. Колаж: Pro Гроші

Польські фермери відновлять протести на кордоні з Україною

Фото: скриншот, pexels. Колаж: Pro Гроші

Польські фермери готуються розпочати новий страйк на кордоні з Україною. Таке рішення було ухвалено на засіданні Президії Незалежної самоврядної профспілки фермерів "Солідарність", яке відбулося 31 січня 2024 року.

Про це повідомляють Solidarność.

В Польщі розпочнеться загальний страйк фермерів по всій країні, розпочавши блокаду кордону з Україною 9 лютого 2024 року о 10:00. Основними причинами протесту стали:

  • неприйнятна позиція Європейського Союзу;
  • пасивність польської влади в питаннях співпраці з Європейською комісією та дотримання рішень Єврокомісії щодо імпорту сільськогосподарської та харчової продукції з України.

Фермери виступають проти імплементації "Європейської зеленої угоди", стратегії "від ферми до столика", а також Спільної сільськогосподарської політики ЄС в її поточному вигляді.

"Польський уряд повинен мати чіткий план сільськогосподарського виробництва, рентабельності виробництва, реконструкції польської переробки та торгівлі. Ми будемо боротися за це до кінця", – додали в польській профспілки фермерів.

Вони вважають, що польські сімейні ферми є основою продовольчої безпеки країни та становлять ключовий елемент здорової їжі для громадян. Профспілка закликає до єдності всіх фермерів та їхніх співвітчизників у вираженні невдоволення та захисті своїх прав.

За заявою президії, страйк почнеться 9 лютого і триватиме до 10 березня 2024 року. Фермери закликають до уникання поїздок у регіони, які визначені як точки протесту.

Коли розблокували кордон між Польщею та Україною


Протести на кордоні між Польщею та Україною припинені с 16 січня. Перевізники, які блокували ККП з листопада, досягли угоди з урядом.

Угода передбачає припинення протесту до 1 березня. При цьому зазначалося, що це лише початок "інтенсивних переговорів". Міністр інфраструктури Даріуш Клімчак підкреслив важливість конструктивних переговорів та підготовки до подальших дій. Лідер протесту Рафал Меклер підкреслив збереження інфраструктури протесту на кордоні, залишаючи можливість повернутися в разі невдачі у переговорах.

Раніше ми повідомляли, де фермери відновлять блокаду кордону з Україною. Також ми писали, як Румунія змогла домовитися з фермерами розблокувати кордон з Україною.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.