Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українці зможуть по-новому купувати квитки на міжнародні рейси – що зміниться

Реєстр міститиме офіційну інформацію про перевізників і маршрути, навіть дозволить купувати квитки на рейси

Фото: Unsplash, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні запустять Реєстр міжнародних автобусних маршрутів

Фото: Unsplash, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні готуються запустити Реєстр міжнародних автобусних маршрутів, підготовлений за ініціативи Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України спільно з Державною службою з безпеки на транспорті. Цей інструмент дозволить отримувати офіційну інформацію про перевізників, аби не користуватися послугами неперевірених водіїв.

Деталі повідомили на Facebook-сторінці Міністерства.

Створення реєстру є частиною реформи міжнародних пасажирських перевезень, яку розпочали у серпні 2023 року з упорядкування переліку деяких автобусних маршрутів. Після цього закрили 280 рейсів, з яких:

  • 118 – направлялися в Польщу та не мали відповідних дозволів на послуги;
  • 140 – перевозили людей у Росію.

Здійснивши перший крок реформи, тобто верифікувавши всі міжнародні маршрути для комплектації актуального переліку, приступили до наступного завдання – надати всім українцям доступ до єдиної платформи з інформацією.

Відомо, що наразі до Реєстру продовжують підключати перевізників і компанії, що займаються продажем квитків. Всі зацікавлені суб’єкти можуть самостійно подати заявку на включення, заповнивши онлайн-форму за посиланням до 18:00 25 січня.

Після запуску сервісу нашим громадян більше не потрібно буде шукати дані про рейси на сторонніх ресурсах, не маючи впевненості щодо легальності роботи перевізника. За словами заступника міністра Сергія Деркача, скоро з’явиться єдине місце з інформацією про компанії, маршрути, графіки, квитки тощо.

"З кількома компаніями вже тестується можливість придбати квиток на рейс онлайн завдяки інтеграції. Це безкоштовне та доступне рішення, яке забезпечить сервіс пасажирам і збільшить майданчики для продажу квитків", – йдеться у повідомленні.

Відновлення авіасполучення в Україні

З початку повномасштабної війни українці можуть перетинати кордон лише наземним транспортом: на власному автомобілі, автобусі чи поїзді. Але вже давно точаться дискусії стосовно відновлення роботи аеропортів. Заступник глави Офісу президента Ростислав Шурма розповів, що наразі влада інтенсивно працює над вирішенням цієї проблеми.

Найбільш вірогідний сценарій – запуск Борисполя, але тільки після мінімізації безпекових ризиків. Шурма не уточнив, чи почне функціонувати повітряне сполучення влітку 2024 року, втім зауважив, що вже існує внутрішня "дорожня карта" і графік.

Звісно, відкриття летовищ багато в чому залежить від міжнародних партнерів і страхових фірм, які візьмуть на себе відповідальність. Плюс ще доведеться знайти компанію, яка погодиться відправити свої літаки і співробітників на злітну смугу. Головна проблема – віднайти ефективні інструменти, що дозволять повітряним суднам безперешкодно літати територією України.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що проїзд у метро коштуватиме понад 30 грн і розповідав, що Брагінський назвав обґрунтований тариф. Також ми повідомляли, що у столиці з'явилися нововведення для пасажирів Кільцевої електрички.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.