Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Польща хоче посилити контроль на кордоні з Україною: що відомо

Нещодавно польський міністр уже провів перевірки на кількох прикордонних пунктах пропуску

Фото: УНІАН, ДПСУ. Колаж: Pro Гроші

Контроль можуть посилити

Фото: УНІАН, ДПСУ. Колаж: Pro Гроші

У Польщі посилюють контроль на кордоні з Україною, а саме на кількох пунктах пропуску активізують перевірки товарів, які везуть з нашої країни. Все для того, аби знайти товари, які не відповідають кільком критеріям.

Про це йдеться в Twitter Міністерства сільського господарства та сільського розвитку Польщі.

Нещодавно польський міністр Чеслав Секерський уже провів перевірки на кількох прикордонних пунктах пропуску, а саме:

  • "Медика";

  • "Корчова".

Також він анонсував посилення контролю та більшу активізацію перевірок.

"Надмірний імпорт сільськогосподарської продукції з України, яка не відповідає виробничим вимогам ЄС, загрожує конкурентоспроможності польського сільського господарства", – зазначили в міністерстві.

Також інспектує прикордонні пункти заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзєйчак. Він контролює перевірки сільгосптоварів, які ввозяться з України.

Важливо також памʼятати, що раніше уряд Польщі вже зміг отримати від Європейського Союзу (ЄС) поступку в боротьбі за обмеження експорту продовольства з України. Тоді у Брюсселі полякам пообіцяли запровадити "запобіжні заходи". Тобто, такі дії дозволять блокувати продовольство з України.

На такий крок вони підуть лише у випадку, якщо виникне загроза падіння цін у Польщі та інших сусідніх країнах, заявив комісар із питань торгівлі ЄС Валдіса Домбровскіса. За його словами, найбільший вплив експорту української сільськогосподарської продукції відчувають країни-сусіди нашої держави.

Поляки блокуватимуть усі пункти пропуску на кордоні з Україною

Раніше ми вже розповідали про те, що в Польщі розпочнеться загальний страйк фермерів по всій країні. Вони розпочнуть блокаду кордону з Україною 9 лютого 2024 року о 10:00 через такі причини:

  • неприйнятна позиція Європейського Союзу;

  • пасивність польської влади в питаннях співпраці з Європейською комісією та дотримання рішень Єврокомісії щодо імпорту сільськогосподарської та харчової продукції з України.

Польські фермери виступають проти:

  • імплементації "Європейської зеленої угоди";

  • стратегії "від ферми до столика";

  • Спільної сільськогосподарської політики ЄС в її поточному вигляді.

"Польський уряд повинен мати чіткий план сільськогосподарського виробництва, рентабельності виробництва, реконструкції польської переробки та торгівлі. Ми будемо боротися за це до кінця", – додали в польській профспілки фермерів.

Більше про це читайте в нашому матеріалі.

Раніше ми повідомляли, де фермери відновлять блокаду кордону з Україною. Також ми писали, як Румунія змогла домовитися з фермерами розблокувати кордон з Україною.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.