Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ще одна країна ЄС закриває кордон з Росією — що стало причиною

Розповідаємо, які обмеження діятимуть на кордоні Росії та країни Євросоюзу та для чого вони потрібні

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Фінляндія обмежує в'їзд росіянам

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Росіяни, які рятуються від диктаторського режиму Володимира Путіна тікають у країни ЄС, зокрема у Фінляндію. Однак з 18 листопада потрапити до цієї країни буде практично неможливо, оскільки уряд вирішив зупинити роботу чотирьох пунктів пропуску на кордоні з країною-агресором.

Про це сказав очільник уряду Фінляндії Петтері Орпо.

Відомо, що до 18 лютого 2024 року не працюватимуть наступні КПП:

  • Ваалімаа – Торфянівка;
  • Нуйямаа – Брусничне;
  • Іматра – Світогорськ;
  • Ніірала – Вяртсиля.

За словами прем'єр-міністра, до Фінляндії тікають не тільки росіяни, а й громадяни інших країн. При цьому для перетину кордону вони використовують саме Росію. Так, наприклад, в останні тижні з Росії до Фінляндії різко зріс потік громадян Іраку та Ємену. Люди просять, щоби фінський уряд надав їм притулок.

При цьому раніше міністерка внутрішніх справ Фінляндії Марі Рантанен нарікала, що російські прикордонники не пропускають осіб, які не мають документів для в'їзду до Фінляндії, а ще й допомагають їм перетинати кордон.

Цікаво, що дещо раніше Фінляндія почала відмовляти у в'їзді до країни деяким росіянам, які мають шенгенські візи. Отримати дозвіл на в'їзд можуть громадяни з посвідкою постійне місце проживання в ЄС чи з громадянством країн Євросоюзу. Фінляндія також запровадила заборону на в'їзд зареєстрованих у Росії автомобілів.

Норвегія закрила росіянам в'їзд до країни

У жовтні уряд країни попередив, що прикордонники не пропускатимуть автомобілі з російськими номерними знаками. Але обмеження є частковими: правило не стосується транспортних засобів з десятьма і більше сидіннями.

Тобто, державний кордон можна перетнути на мікроавтобусах та автобусах. Для таких транспортних засобів працює прикордонний пункт Стурскуг.

Хто ще заборонив в'їзд російським автомобілям

Наприкінці вересня про таку заборону повідомили у Литві. Так, уряд запропонував власникам автомобілів з російською реєстрацією покинути країну та всю територію ЄС

До того ж митні органи Литви не пропускають з російськими номерами на свою територію ще з 11 вересня. Все через санкції, оскільки діє обмеження на імпорт. Завдяки обмеженням Литва може контролювати ввезення будь-яких тз з російською реєстрацією, навіть якщо вони призначені для тимчасового використання.

Винятки існуватимуть лише для росіян, які їдуть транзитом через територію Литви в Калінінградську область.

Раніше ми розповідали, як одна з країн Європейського Союзу зробила серйозну шкоду для Росії. Також ми писали про покарання, яке загрожує українським чоловікам за незаконний перетин кордону.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.