Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Росіянам ще більше "закручують гайки": що заборонила Польща країні-агресорці

Громадянам РФ стане ще складніше перетинати кордон з європейськими країнами

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Російські авто більше не зможуть в'їхати до Польщі

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

З 17 вересня 2023 року Польща припинить пропускати через кордон автомобілі з російською реєстрацією. Раніше там вже діяла подібна заборона на вантажні автівки, але зараз це стосуватиметься усіх транспортних засобів без виключення. Загалом таку заборону запровадили всі країни ЄС, які мають сухопутний кордон з РФ.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський, пише польський інформаційний портал РАР.

Російські авто більше не зможуть перетинати кордон Польщі

В'їзд російських авто на територію Польщі забороняється з опівночі 17 вересня, це пов'язано з відповідною директивою Європейської комісії від 8 вересня щодо заборони на в'їзд в ЄС автомобілів, зареєстрованих в Росії.

За словами міністра, жодне авто з російською реєстрацією не зможе в'їхати до Польщі.

"Це стосується всіх автомобілів, як тих, що використовуються в комерційних цілях, так і приватних, незалежно від того, чи керує автомобілем або володіє ним громадянин Росії, чи громадянин іншої країни", – пояснив Маріуш Камінський.

На його думку, така заборона є ще одним інструментом санкцій, які запровадили проти країни-агрессорки та її громадян через війну проти України.

Які документи потрібні українцям для перетину кордону на авто

Для того, аби виїхати за кордон на власному авто, українцям потрібно мати певний перелік документів, які точно перевірятимуть на пунктах пропуску.

Зокрема це:

  • посвідчення водія;
  • свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу на своє ім'я – якщо власником транспортного засобу є інша людина, необхідно мати документи, які підтверджують повноважність керувати автомобілем;
  • розпізнавальний знак України на авто (UA) – він необов'язковий, якщо на номерних знаках присутнє позначення UA;
  • міжнародне страхування "Зелена карта" – документ підтверджує наявність страхового покриття для автомобіля за межами країни;
  • державний номерний знак з латинськими літерами, який має бути прикріплений до автівки, однак це не є вимогою для всіх країн.

Втім, інформація про необхідні документи може змінюватися залежно від країни, куди ви плануєте поїхати. Тож, перед виїздом краще перевірити вимоги держави, аби не стикнутися з проблемами вже під час перетину кордону.

Раніше ми розповідали, що автобуси перетинатимуть кордон за новими правилами. Також ми писали, як змінилися правила перетину кордону для українських водіїв з 1 вересня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.