Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Автобуси перетинатимуть кордон за новими правилами: про що треба знати

З'ясовували, коли розпочнеться тестування послуги "єЧерга" на кордоні для пасажирських автобусів та які обласні воно охопить

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Етап тестування дозволяє фіксувати пікові години та дні на пункті пропуску

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні збільшують перелік пунктів пропуску для тестування послуги "єЧерга" для автобусів. Це довзволяє фіксувати пікові години та дні на кордоні.

Про це повідомила пресслужба Міністерства інфраструктури.

Відомо, що тестування охопить вже сім пунктів перетину кордону в Львівській, Чернівецькій та Закарпатській областях.

"Етап тестування дозволяє нам фіксувати пікові години та дні на пункті пропуску, щоб планувати опцію слотування для регулярних та нерегулярних маршрутів. Це означає, що водії надалі зможуть обирати конкретний час для перетину кордону, наприклад, часовий слот із 10 до 12 години дня чи інший", – зазначив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

За його словами, за три тижні тестування нової послуги для автобусів у Волинській області кордон за записом перетнуло близько однієї тисячі автобусів.

Крім пунктів пропуску "Ягодин – Дорогуськ" та "Устилуг – Зосин", тестування буде поширено на наступні пункти пропуску:

  • Краківець – Корчова (Львівська область);
  • Шегині – Медика (Львівська область);
  • Порубне – Сірет (Чернівецька область);
  • Мамалига – Крива (Чернівецька область);
  • Чоп – Захонь (Закарпатська область).

У Львівській та Чернівецькій областях тестування почнеться з понеділка, 21 серпня, у Закарпатській – з середи, 23 серпня.

Які документи потрібні для виїзду за кордон на автомобілі

Раніше ми розповідали, що для перетину кордону на власній автівці вимагають такі документи:

1. Посвідчення водія

Це основний документ, який має бути при вас у будь-який час, тобто не тільки під час подорожі за кордон. Переконайтеся, що ваше посвідчення водія є дійсним та не закінчується під час вашої поїздки. Без нього вас можуть не випустити за межі країни.

2. Свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу

Якщо автомобіль зареєстрований на вас особисто, ви маєте взяти з собою свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, оформлене на ваше ім'я. У разі, якщо власником транспортного засобу є інша людина, вам необхідно мати документи, які підтверджують вашу повноважність керувати цією автівкою. Це може бути:

  • доручення власника;
  • договір оренди.

3. Розпізнавальний знак України на авто (UA)

Розпізнавальний знак України (UA) на автомобілі необов'язковий, якщо на номерних знаках присутнє позначення UA. Проте, якщо його не має, то розпізнавальний знак стає обов'язковим.

4. Міжнародне страхування "Зелена карта"

"Зелена карта" – це міжнародний страховий документ, який підтверджує наявність страхового покриття для вашого автомобіля за межами країни. Він є обов'язковим для більшості країн Європи та інших держав, і його відсутність може призвести до серйозних проблем при перетині кордону.

5. Державний номерний знак з латинськими літерами

На автомобілі має бути прикріплений державний номерний знак з латинськими літерами. Це вимога багатьох країн.

Варто зазначити, що інформація про необхідні документи може змінюватися залежно від країни, куди ви плануєте поїхати. Тому перед виїздом потрібно перевіряти оновлені вимоги держави.

Раніше ми повідомляли, хто з чоловіків може виїжджати за кордон під час мобілізації. Також ми писали, про які права на АЗС має знати кожен водій.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.