Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

УЗ по-новому продаватиме квитки на популярний рейс за кордон — що змінилося

В Укрзалізниці пояснили, як змінюють процедуру продажу квитків на один із найпопулярніших міжнародних рейсів

Фото: Укрзалізниця, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українці зможуть купувати електронні квитки на поїзди в Кошице

Фото: Укрзалізниця, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українці з 15 вересня можуть купувати електронні квитки на один із найпопулярніших міжнародних рейсів Укрзалізниці. Квиток у другому класі коштує 413 гривень.

Про це повідомила пресслужба перевізника.

Мова про поїзд, який курсує за маршрутом Мукачево – Кошице (Словаччина). В УЗ також пообіцяли, що за необхідності збільшать кількість вагонів у цьому поїзді.

"Ми продовжуємо аналізувати пасажиропотік. І у разі його зростання спільно зі словацькими колегами збільшуватимемо пропозицію місць, як ми це нещодавно практикували", — розповіли в Укрзалізниці.

Скільки коштують квитки

Доїхати до Кошице пасажири можуть лише у вагонах 2-го класу. За квиток доведеться заплатити 413 гривень Ця ціна актуальна одразу на два поїзди, які курсують між Україною та Словаччиною.

Вирушати у поїздку можна щодня. Так, поїзд №961 виїжджає з Мукачевого о 14:48, а до Кошице прибуває о 18:17

Cкільки коштує квиток до Кошице
Cкільки коштує квиток до Кошице
Фото: Укрзалізниця
.

Наступний поїзд – №963 вирушає з України о 18:16, а приїхати до Словаччини можна о 21:33.

З України в Словаччину курсують одразу два поїзди
З України в Словаччину курсують одразу два поїзди
Фото: Укрзалізниця

Як замовити електронний квиток

Квитки на поїзди можна знайти у мобільному застосунку Укрзалізниці або на сайті booking.uz.gov.ua.

Куди можна доїхати з Кошице

У пасажирів є можливість поїхати на поїздах ще у два міста. Наприклад:

  • до Братислави, якщо пересісти на нічний поїзд R 614 Zemplin, який щодня відправляється з Кошице о 23:45 та прибуває до столиці Словаччини о 05:33.
  • до Праги, якщо скористатися нічним поїздом EN 442 Slovakia. Він відправляється з Кошице о 22:08 та прибуває до столиці Чехії о 07:38.Рейси виконуються щодня.

Додаткові поїзди до Польщі

Планується, що після отримання позитивної відповіді з боку польської залізниці, до цієї країни курсуватимуть одразу ще два поїзди: з Києва та Рави-Руської.

Відомо, що поїзд Київ-Варшава вже виконував тестові рейси у травні цього року. Натомість поїзд Рава-Руська-Варшава виконуватиме функцію альтернативного маршруту до польської столиці. Поїзд зможе щоденно забезпечити перевезення майже 500 пасажирів загалом в обидва напрямки.

Нові правила купівлі квитків

Влітку цього року Укрзалізниця скасувала правило, за яким пасажири могли купувати квитки на поїзд за 45 днів до відправлення. Зараз продаж квитків розпочинається за 20 днів до поїздки, оскільки сучасна реальність вимагає адаптації до нових умов.

А ще пасажири можуть купувати квитки в останній момент, але не варто забувати, що білети на популярні рейси дуже швидко закінчуються.

Раніше ми писали, які штрафи існують на Укрзалізниці за безквитковий проїзд. Також ми розповідали, які нововведення УЗ дуже не сподобалися пасажирам.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.