Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Працівники-інкогніто в Укрзалізниці: кого треба остерігатися на вокзалах і в потягах

Компанія значно посилила безпековий контроль на залізничних маршрутах і вокзалах після початку повномасштабної війни

Фото: УЗ/Telegram. Колаж: Pro Гроші

В Укрзалізниці розповіли про нововведення на вокзалах і в потягах

Фото: УЗ/Telegram. Колаж: Pro Гроші

На деяких вокзальних комплексах і в поїздах Укрзалізниці почали працювати спеціально підготовлені фахівці – маршали залізничної безпеки. Це колеги воєнізованої охорони, яку поступово повертають на маршрути. Але між ними існує вагома різниця – перебування інкогніто.

Про це повідомила пресслужба УЗ в Telegram.

Перші маршали вийшли на патрулювання у вересні. Їхнє завдання – слідкувати за безпекою пасажирів і відвідувачів вокзалів, оперативно реагувати на будь-які загрози. Кожен працівник має спеціальну підготовку і може протистояти небезпечним обставинам.

"На відміну від своїх колег-охоронців, які працюють на об’єктах залізниці у службовій формі з усіма знаками розрізнення, маршали працюють не публічно. Тож ні добропорядні громадяни, ні зловмисники не знають про ловців на правопорушників", – йдеться у повідомленні Укрзалізниці.

Як зауважив голова правління компанії Євген Лященко, подібну модель роботи давно практикують на авіаційних маршрутах. Якщо охорона не демонструє своє перебування показово, а діє інкогніто, це допомагає ефективніше виявляти порушників, адже ті не чекають відповіді на загрозливу поведінку.

УЗ не афішує, на яких напрямках і вокзалах працюють маршали. Відомо лише, що їх одразу поставили патрулювати безпеку на один з популярних західних маршрутів для гарантування спокою пасажирів.

Які потяги забезпечені воєнізованою охороною

Раніше ми розповідали, що запущений у 2020 році проєкт супроводу поїздів почали поступово відновлювати. Спершу охорону повернули на три маршрути у червні поточного року, а до кінця вересня додали ще шість напрямків. Тож станом на жовтень в Україні патруль перебуває на дев’яти потягах:

  • №41/42 Дніпро – Трускавець – Запоріжжя;
  • №81/82 Київ – Ужгород – Київ;
  • Інтерсіті+ №712/711 Київ – Краматорськ – Київ;
  • №29/30 Ужгород – Київ – Ужгород;
  • №59/60 Чоп – Київ – Чоп;
  • №85/86 Запоріжжя – Львів – Запоріжжя;
  • №119/120 Запоріжжя – Львів – Запоріжжя;
  • № 265/266 Ужгород – Ковель – Ужгород;
  • № 357/358 Київ – Ворохта – Київ.

Директор виконавчої філії "Відомча воєнізована охорона" Укрзалізниці Володимир Александров зауважив, що кожен маршрут забезпечений двома охоронцями.

В їхні обов’язки входить слідкування за пасажирами, швидке реагування на конфліктні ситуації, вирішення проблем, які можуть завдати шкоду здоров’ю або життю. Кожна людина в поїзді може викликати патруль через провідника чи начальника.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що вперше за 18 років Укрзалізниця тестує нове міжнародне сполучення. Також ми повідомляли, що українці зможуть ще частіше відвідувати рідних за кордоном і розповідали, що зміниться на УЗ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.