Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

УЗ збільшила кількість потягів з патрулем: які рейси захищені та безпечні

Ще більше рейсів будуть забезпеченні людьми, які контролюватимуть безпеку і порядок під час подорожей

Фото: УЗ/Telegram. Колаж: Pro Гроші

В УЗ тепер більше потягів з воєнізованою охороною

Фото: УЗ/Telegram. Колаж: Pro Гроші

Укрзалізниця збільшила кількість поїздів, на яких відбуватиметься патрулювання воєнізованої охорони. Подібний проєкт запустили ще у 2020 році, тоді супровід спеціальними працівниками здійснювався на 10 потягах. Наразі патруль відновили на 9 рейсах.

Про це повідомила пресслужба УЗ в Telegram-каналі.

У червні воєнізована охорона почала забезпечувати порядок і безпеку під час руху залізничного транспорту на таких напрямках:

  • №41/42 Дніпро – Трускавець – Запоріжжя;
  • №81/82 Київ – Ужгород – Київ;
  • Інтерсіті+ №712/711 Київ – Краматорськ – Київ.

У вересні кількість рейсів збільшилася на шість, тому в загальному є дев’ять маршрутів з патрулем:

  • №29/30 Ужгород – Київ – Ужгород;
  • №59/60 Чоп – Київ – Чоп;
  • №85/86 Запоріжжя – Львів – Запоріжжя;
  • №119/120 Запоріжжя – Львів – Запоріжжя;
  • № 265/266 Ужгород – Ковель – Ужгород;
  • № 357/358 Київ – Ворохта – Київ.

Як зауважив директор виконавчої філії "Відомча воєнізована охорона" Укрзалізниці Володимир Александров, на кожному з указаних потягів працюють по два охоронці. Вони слідкують за поведінкою пасажирів, втручаються при виникненні конфліктних ситуацій, вирішують суперечки, які можуть становити загрозу життю чи здоров’ю.

Будь-хто з пасажирів має змогу оперативно викликати співробітника воєнізованої охорони через провідника або начальника поїзда за потреби.

"Практика супроводження показала, що це дієвий інструмент, який дозволяє швидко відреагувати на порушення правил поведінки громадян на залізничному транспорті. Ми відгукнулися на запит суспільства щодо посилення безпекових заходів у поїздах і надалі плануємо збільшувати кількість", – констатував Александров.

У жовтні потягів стане більше

Раніше ми розповідали, що на початку наступного місяця завершаться ремонтні роботи на станції Перемишль. Саме через необхідність провести реконструкцію ділянки УЗ скасувала кілька рейсів до польського міста у вересні. Але вже з 8 жовтня почнуть курсувати такі потяги:

  • №31/32 Запоріжжя – Перемишль;
  • №35/36 Одеса – Перемишль;
  • №705/706, 715/716, 53/54, 89/90 Київ – Перемишль.

Квитки на них доступні для купівлі через офіційні канали Укрзалізниці, зокрема, сайт, чат-бот в месенджері, каси вокзалів, мобільний застосунок. Поїзд №73/74 Харків – Перемишль стане вдвічі більшим, отже українці можуть не хвилюватися через нестачу місць.

В оновленому форматі він відправлятиметься з Харкова о 13:36, а прибуватиме в Перемишль об 11:17 наступного дня. У зворотному напрямку потяг від’їжджатиме о 13:45, кінцева зупинка відбуватиметься о 14:55.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українці зможуть ще частіше відвідувати рідних за кордоном. Також ми повідомляли про нову загрозу для України та розповідали, що росіяни будують залізничне сполучення між окупованими територіями.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.