Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Більше місць і рейсів: УЗ анонсувала вагомі зміни для пасажирів у жовтні

У жовні кількість місць до польського міста збільшиться вдвічі, що дозволить уникнути нестачі квитків на популярному напрямку

Фото: УЗ/Telegram. Колаж: Pro Гроші

УЗ збільшить кількість місць в потязі Харків – Перемишль

Фото: УЗ/Telegram. Колаж: Pro Гроші

8 жовтня планують завершити ремонтні роботи на станції Перемишль, що означає запуск у звичному режимі кількох потягів з Одеси, Києва та Запоріжжя. Плюс Укрзалізниця планує збільшити склад одного з поїздів, щоб мінімізувати нестачу квитків.

Про це повідомила пресслужба УЗ в офіційному Telegram-каналі.

Нагадаємо, ремонт на ділянці залізничної колії у Польщі був плановим, про тимчасове скасування кількох рейсів український перевізник попередив заздалегідь. Щоб не завдавати великих незручностей пасажирам, навіть запустили додатковий потяг №119/120 Київ – Хелм. До речі, він перевершив очікування УЗ, тож після 8 жовтня залишиться на маршруті та продовжить курсування.

До свого стандартного розкладу руху повернуться такі поїзди:

  • №31/32 Запоріжжя – Перемишль;
  • №35/36 Одеса – Перемишль;
  • №705/706, 715/716, 53/54, 89/90 Київ – Перемишль.

Що стосується поїзда №73/74 Харків – Перемишль, то він здійснюватиме поїздки в оновленому форматі, причому зі збільшеним складом. Кількість місць виросте вдвічі!

Відправлення відбуватиметься о 13:36 з України, прибуття до місця призначення – 11:17. У зворотному напрямку потяг відбуватиме о 13:45, прибуття в Харків очікується на 14:55.

"Оновлений формат курсування поїзда покращить сполучення Харкова з Польщею на додачу до рейсу Харків – Хелм. Квитки вже доступні для придбання в застосунку Укрзалізниці, чат-ботах, на сайті та в касах вокзалів", – написала пресслужба компанії.

Восени курсуватиме новий міжнародний потяг

Раніше ми розповідали, що з жовтня в Україні з’явиться новий поїзд, який курсуватиме між станціями Рава-Руська (Львівська область) і Варшава. Перша поїздка запланована на 15 число наступного місяця. Розклад, згідно з інформацією на сайті польської залізниці, буде таким:

  • з Рави-Руської – відправлення о 11:00, прибуття до Варшави о 17:29;
  • з Варшави – відправлення о 21:45, прибуття до Рави-Руської о 5:15.

Пасажири зможуть щодня користуватися послугами перевізника. До речі, рейс передбачає зупинку на станції Люблін. Всього місткість потяга – до 240 осіб. Він є власністю приватної компанії SKPL, яка влітку 2023 року отримала дозвіл польської сторони на здійснення перевезень. Для реалізації запланованого довелося прокладати кілометри нових колій європейського стандарту – 8,4 км ділянки від кордону Польщі до Рави-Руської.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Укрзалізниця вже готується до зими та розповідав, який унікальний поїзд створили для українців. Також ми повідомляли, на скільки можуть підвищити вартість проїзду в Києві.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.