Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Поляки заблокували пункти пропуску з Україною: де найбільші черги 12 січня

Хоча протестувальники блокують два пункти пропуску, ситуація ускладнилася й на інших ділянках

Фото: ДПСУ/Facebook, скріншот. Колаж: Pro Гроші

Поляки заблокували два пункти пропуску на кордоні з Україною

Фото: ДПСУ/Facebook, скріншот. Колаж: Pro Гроші

Ситуація на кордоні між Польщею та Україною стає все більш напруженою, оскільки польські фермери та перевізники блокують два пункти пропуску. Це призводить до утворення черг із понад тисячі вантажівок.

В етері телемарафону про ситуацію на КПП повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Блокування відбувається на двох напрямках, а саме на пунктах пропуску "Ягодин" та "Рава-Руська". Раніше страйк також торкнувся пункту пропуску "Шегині", але цей напрямок вже розблоковано.

"Зараз рух в "Шегині" відбувається, але не виключено, що такі дії можуть знову поновитися", – повідомив Демченко.

Зранку 12 лютого на території Польщі спостерігалися наступні черги:

  • в напрямку "Рава-Руська" знаходилися 400 вантажівок;
  • на напрямку "Ягодин" – 650;
  • в напрямку "Краківець" утворилася черга з близько 1 тисячі вантажівок.

Речник ДПСУ підкреслив, що блокування цих напрямків призводить до того, що водії та перевізники шукають альтернативні маршрути для перетину кордону, що призводить до затримок на інших пунктах пропуску. Наразі в черзі до напрямку "Шегині" також стоїть 200 вантажівок.

Демченко наголосив, що активність та інтенсивність руху для вантажівок на напрямках "Шегині" та "Краківець" забезпечуються в межах пропускної спроможності. Також він зазначив, що на напрямках де відбувається блокада немає перешкод для руху легковиків і автобусів.

Поляки заблокували КПП на кордоні з Україною


9 лютого польські фермери почали блокувати пункт пропуску "Медика – Шегині" на кордоні з Україною. Рух для всіх видів транспорту в напрямку України та Польщі було повністю припинено. Тоді приблизно сотні осіб та 50 транспортних засобів заблокували шлях до кордону.

Демченко висловив сподівання, що ситуація зміниться, і рух буде відновлено, принаймні для легкових автомобілів та автобусів. Однак прогнозується, що блокування кордону може тривати до початку березня.

Раніше ми повідомляли, чому на кордоні України поменшає черг. Також ми писали, що Польща хоче посилити контроль на кордоні з Україною.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.