Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Поляки вирішили заблокувати ще два КПП на кордоні з Україною: коли почнеться акція

Речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко розповів про плани поляків щодо блокування КПП на кордоні з Україною

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Поляки знову блокуватимуть кордон з Україною

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Польські перевізники пообіцяли заблокувати рух ще на двох автошляхах, які ведуть до пунктів пропуску "Устилуг" та "Угринів" на кордоні з Україною. Акція має відбутися 10 лютого.

Про це сказав в етері телемарафону речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

"Завтра учасники акції анонсували, що блокуватимуть пункти пропуску "Устилуг" та "Угринів". Акція запланована на 10 годину", — розповів він.

За його словами, від польських прикордонників у цій ситуації нічого не залежить. Проблема у тому, що перевізники блокують не сам кордон, а лише автомобільні шляхи, які ведуть до пунктів пропуску, через що ускладнюється рух транспорту.

Демченко також розповів, що 11 лютого поляки блокували рух вантажівок на двох контрольно-пропускних пунктах: "Ягодин — Дорогуськ" та "Рава-Руська — Гребенне". Тож на ранок на всьому польсько-українському кордоні з'явилися великі черги з вантажівок:

  • біля пункту пропуску "Ягодина — Дорогуськ" — простоювали 700 автівок;
  • біля "Рава-Руська — Гребенне" — 400 автівок
  • навпроти "Краковця" — 1 тисяча автівок.

Речник Держприкордонслужби також зауважив, що протестувальники не повністю блокують рух.Так, через пункти пропуску можуть проїжджати легкові автівки та автобуси.

Ситуація на кордоні

9 лютого з 10:00 ранку польські фермери з'явилися поблизу пункту пропуску "Медика-Шегині" та заблокували дорогу. Пізніше інша група протестувальників почала заважати роботі вантажного пункту пропуску "Ягодин-Дорогуськ".

Пізніше протестувальники заблокували вантажний пункт пропуску "Ягодин-Дорогуськ". До цього прикордонного пункту польські фермери від самого ранку почали під’їжджати на тракторах, а також заблокували пункт "Рава-Руська". Поляки також попередили, що перешкоджатимуть перевантаженню українських сільськогосподарських товарів на залізничній станції поблизу кордону з Україною.

10 лютого було відновлено рух вантажівок через пункт пропуску "Медика-Шегині".

Водночас у Міністерстві аграрної політики та продовольства України зазначали, що невдоволення поляків пов'язане із "зеленим курсом" Євросоюзу, тож вони хочуть, аби організація пом'якшила умови. Також вони вимагають збільшити субсидії, дотації та компенсації.

Раніше ми розповідали, що поляки планують накласти нові обмеження на експорт української агропродукції. Також ми писали, чи продовжать українцям тимчасовий захист у Польщі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.