Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Не проїде ніхто – поляки повністю заблокували пункт пропуску на кордоні з Україною

9 лютого усі види транспорту не можуть проїхати в Польщу та в Україну, через що виникли великі черги

Фото: ДПСУ/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Поляки заблокували пункт пропуску "Шегині"

Фото: ДПСУ/Facebook. Колаж: Pro Гроші

9 лютого польські фермери розпочали масштабний протест. Вони заблокували пункт пропуску на кордоні з Україною: "Медика – Шегині". Це призвело до повного припинення руху для всіх видів транспорту як в напрямку України, так і в Польщі.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко під час телемарафону.

За його словами, польські колеги повідомили українську сторону про початок акції з блокування руху в районі трьох пунктів пропуску:

  • "Ягодин";
  • "Рава-Руська";
  • "Шегині".

Проте, наразі, акція відбувається лише на пункті пропуску "Шегині". Близько сотні осіб і приблизно 50 транспортних засобів заблокували під'їзний шлях до кордону, розташовуючись за кількасот метрів від пункту пропуску. Це призвело до повного припинення руху для усіх видів транспорту, включаючи вантажівки, легковики та автобуси.

"Хоча існувала інформація, що акція спрямована виключно на блокування вантажівок, на практиці вона призвела до припинення руху для всіх категорій транспорту", – підкреслив Демченко.

Речник Держприкордонслужби висловив сподівання, що ситуація зміниться найближчим часом, і рух буде відновлено хоча б для легкових автомобілів та автобусів. Однак наразі прогнозують, що блокування кордону може тривати до початку березня.

Наразі, інші два пункти пропуску, "Рава-Руська" і "Ягодин", залишаються поза увагою, оскільки прикордонники не отримали інформації від польських колег про початок блокування на цих напрямках. Однак не виключено, що схожі дії можуть початися і тут найближчим часом.

"Очікуємо подальших подій і сподіваємося на швидке вирішення ситуації", – додав речник Держприкордонслужби.

Де мали влаштувати протест польські та угорські фермери

У п'ятницю, 9 лютого, рух вантажних транспортних засобів буде ускладнено через мітинги польських та угорських фермерів біля українського кордону. Планувалося, що блокада розпочнеться о 10 годині ранку біля пунктів "Ягодин", "Рава-Руська" та "Шегині", де фермери пропускатимуть лише одну вантажівку на годину.

Угорські аграрії блокуватимуть дорогу біля пунктів "Устилуг" та "Угринів" з 12 лютого, допускаючи три вантажівки на годину. Фермери також проведуть протест 9 лютого біля пункту пропуску "Захонь", але без блокування автотранспорту. Міжнародні перевізники оголосили про розширення страйків на пункт пропуску "Зосин – Устилуг" з польської сторони кордону, блокуючи вантажівки по три на годину в кожен бік, з винятком легкових та автобусів.

Раніше ми повідомляли, що Польща хоче посилити контроль на кордоні з Україною. Також ми писали, що в Європі через страйки виникли транспортні проблеми.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.