Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Європі через страйки виникли транспортні проблеми – що треба знати туристам

Розповідаємо, що українцям за кордоном потрібно знати про заплановані мітинги в туристичних державах

Фото: Pexels, ДПСУ/Facebook. Колаж: Pro Гроші

В Європі транспортні проблеми через забастовки працівників

Фото: Pexels, ДПСУ/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Останнім часом Європу сколихнула хвиля страйків і забастовок. Навіть Сполучені Штати Америки не стояли осторонь та підключилися до загального тренду. Працівники різних галузей виходять на мітинги, вимагаючи від роботодавців гідної оплати праці та покращених умов діяльності. Звісно, це спричиняє певні незручності містянам і туристам.

В лютому заплановано чимало страйків у різних куточках Європи, про що розповіло видання EuroNews.

Через незадоволених співробітників уже виникло чимало проблем, пов’язаних із транспортними послугами. Туристам необхідно розуміти, де в лютому очікуються забастовки, щоб підготуватися до потенційних викликів і заздалегідь розібратися з подорожами. Відомо, що страйки вже розпочалися або заплановані в:

  • Німеччині;
  • Великій Британії;
  • Фінляндії;
  • Франції.

Німці вимагають підвищення зарплат і доплат за понаднормову роботу. Йдеться про членів профспілки Verdi, через яких довелося скасувати або затримати авіаційні рейси у великих аеропортах. Також 2 лютого зупинилися автобуси, трамваї та метро, оскільки водії вийшли на вулиці через нестачу персоналу. Машиністи планують домогтися вирішення проблеми до 3 березня, інакше ситуація сильно вдарить по залізничній мережі Німеччини.

У Великій Британії також забастовка машиністів. Члени профспілки Aslef з 30 січня по 5 лютого не працюють через суперечки щодо заробітної плати – її не підвищували останні п’ять років. Туристам варто приготуватися до потенційних затримок залізничних рейсів або скасування відправлень.

48-годинний страйк оголосили близько 12 000 співробітників національного авіаперевізника Фінляндії Finnair. Компанія попередила пасажирів про незручності, але без деталей, які саме маршрути скасують. Не виключено, що мітинги призведуть до проблем з обслуговуванням в аеропортах.

Забастовки у Франції триватимуть аж 7 місяців, з 5 лютого по 9 вересня, якщо суперечку не вирішать раніше. Працівникам державної транспортної компанії CGT-RATP також не подобається рівень оплати праці. Тож очікуються збої в роботі автобусної мережі Іль-де-Франс і метро.

Блокада кордону поляками продовжиться

Раніше ми розповідали, що польські фермери знову розпочнуть страйки на кордоні з Україною 9 лютого. Це остаточне рішення, прийняте на засіданні Президії Незалежної самоврядної профспілки "Солідарність". Причинами відновлення забастовок є:

  • позиція Європейського Союзу, яка виявилася неприйнятною для громадян сусідньої держави;
  • пасивність місцевої влади щодо імпорту сільськогосподарської та харчової продукції з України.

Фермери проти імплементації "Європейської зеленої угоди" та Спільної сільськогосподарської політики ЄС, принаймні в поточному вигляді. Вони вимагають від уряду представити чіткий план, який дозволить забезпечити продовольчу безпеку країни та захистити права громадян. Страйки триватимуть до 10 березня 2024 року.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українці зможуть по-новому купувати квитки на міжнародні рейси. Також ми повідомляли, що в Німеччині відбудуться серйозні зміни для біженців і розповідали, до чого готуватися українцям.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.