Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Не панікувати, а діяти. Про яке правило Укрзалізниці повнинні знати усі пасажири

Розповідаємо, яким повинен бути алгоритм дій у разі втрати особистих речей в поїзді чи на вокзалі

Фото: Укрзалізниця. Колаж: Pro Гроші

Пасажири УЗ можуть повернути втрачені речі

Фото: Укрзалізниця. Колаж: Pro Гроші

Під час поїздки Укрзалізницею пасажири можуть забути свої особисті речі у вагоні поїзда чи на вокзалі. При цьому не можна втрачати надію їх повернути – адже шанси на це є.

Pro Гроші розповідають, що робити та куди звертатися пасажиру УЗ, який загубив свої речі.

Що потрібно зробити перш за все

У жодному разі не можна панікувати та треба згадати, де ви востаннє бачили загублену річ. Якщо пасажир переконаний, що міг загубити її в поїзді, то алгоритм дій такий:

  • зверніться до начальника станції (вокзалу), де ви зійшли з поїзда, і напишіть письмову заяву;
  • у заяві вкажіть номер поїзда та місце, яке ви займали, опишіть втрачені речі та вкажіть найближчу станцію, куди потрібно їх передати;
  • якщо річ знайшли і віддають вам, то необхідно сплатити перевізнику збір (за зберігання, упакування, перевезення багажу за багажним тарифом).

Якщо ж речі забули на вокзалі, то потрібно звернутися до начальника станції. Річ повинні повернути після того, як пасажир покаже документи та підтвердить свою особу.

Скільки Укрзалізниця зберігає знайдені речі

Як правило, якщо річ знайшли на вокзалі чи певній станції, то вона буде зберігатися там же. Якщо ж річ втратили під час поїздки, то необхідно звернутися до працівників УЗ на кінцевій станції прибуття. Також можна зателефонувати за номером 0 800 50 31 11.

Якщо цю річ знайшли, то у пасажира є 30 днів, щоб її забрати. Саме стільки УЗ може зберігати знайдені речі.

За що пасажира можуть висадити з потяга

Деяких пасажирів можуть зняти з поїзда у зв'язку з кількома причинами:

Нетверезий стан. Якщо пасажир заважає іншим людям, які перебувають у поїзді, провідник має право прийняти рішення щодо його висадки з поїзда. При цьому на квиток такого пасажира ставлять позначку "відмовлено в перевезенні на підставі 8.38 Правил".

Стан здоров'я. Якщо пасажир хворіє та потребує медичної допомоги, провідник може прийняти рішення висадити його з поїзда за участю медичного персоналу. Якщо людина під час цього перебуває у несвідомому стані, то її речі з документами передають начальнику вокзалу.

Заборонені предмети та речовини. Висадити можуть пасажира, який перевозить такі речі. Право на це має провідник, начальник поїзда чи воєнізована охорона.

Раніше ми писали про те, що Укрзалізниця скасує деякі рейси у вересні. Також ми розповідали, чому квитки в жіночі купе купують чоловіки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.