Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Метро на Виноградарі побачимо не скоро: як підрядник будівництва нашкодив киянам

У столиці з'явилися нові проблеми, пов'язані з метро. Цього разу мова йде про будівництво нової гілки підземки

Фото: Київметропроект, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

У Києві шукатимуть нового підрядника, який побудує метро на Виноградар

Фото: Київметропроект, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

У Києві шукатимуть нового підрядника для будівництва метро на Виноградар. Так, 26 грудня стало відомо, що комунальне підприємство "Київський метрополітен" розриває договір з "Київметробудом".

Як зазначається на сторінці закупівлі в Prozorro, причина розірвання договору — зрив термінів проведення робіт.

Відомо також, що ця компанія вже отримала від "Київського метрополітену" 4 мільярди гривень у рамках авансу. Тепер ці кошти "Київметробуд" повинен повернути на рахунки підприємства.

Метро на Виноградар: що відомо про будівництво

Договір між "Київським метрополітеном" та "Київметробудом" був підписаний у липні 2018 року. Його термін спливає 24 січня 2024 року. Станом на зараз досі відбувається перший етап будівництва, у рамках якого станцію "Сирець" мають з'єднати із ділянкою вилкового відгалуження у бік станції "Виноградар" та електродепо.

Наразі готовий тунель від станції "Сирець" до станції "Мостицька", його довжина складає 1 250 метрів.Також завершилося спорудження основних конструкцій вентиляційного вузла, були виконані роботи з демонтажу тунелепрохідного комплексу.

У липні 2023 року очільник "Київського метрополітену" сказав, що будівництво метро на Виноградар відновлять у вересні, коли з'явиться після коригування науково-проєктної документації. А до кінця 2024 року "метробудівці" мають збудувати дві станції: "Мостицька" і "Варшавська".

Вже у листопаді 2023 Брагінський озвучив нові терміни відновлення робіт. Так, за його словами, будівництво активізується після того, як скоригують проєкт та змінять підрядника.

У Києві на пів року закрили шість станцій метро

З п'ятниці, 8 грудня, у столичному метро частково не працюють шість станцій на Оболонсько-Теремківській лінії. Усе через розгерметизацію тунелю та підтоплення тунелю на ділянці від станції "Деміївська" до "Теремків".

Поїзди почали курсувати від "Героїв Дніпра" до "Либідської". Втім, з 13 числа поїзди на заблокованій ділянці рухають у човниковому режимі: не розвертаються на кінцевій, а їздитять у зворотному напрямку.

Раніше ми писали, яка ще станція метро у Києві на порозі техногенної аварії. Також ми розповідали, що киянам виплачуватимуть компенсацію за пересадки з метро

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.