Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Кияни отримуватимуть компенсацію за пересадки з метро – коли запрацює система

Українці не будуть переплачувати за поїздки, здійснюючи пересадки з метро на наземний громадський транспорт

Фото: УНІАН, скриншот. Колаж: Pro Гроші

Кияни не платитимуть одночасно за метро і наземний транспорт

Фото: УНІАН, скриншот. Колаж: Pro Гроші

Київська міська рада провела засідання 14 грудня та ухвалила систему компенсацій для містян, які користуються метрополітеном. Вона передбачає застосування транспортної картки та її валідацію на під час пересадки. Надміру витрачені кошти виплачуватимуть наступної ночі.

Про це йдеться на офіційному сайті Київради.

У столиці закрили шість станцій синьої гілки метро через підтоплення, тому пасажири вимушені робити пересадки на тролейбуси та автобуси. Отже вони платять як мінімум двічі: спершу – за метро, потім – за наземний транспорт.

Влада міста вирішила змінити систему, щоб організувати справедливу оплату, адже станції від "Теремків" до "Деміївської" будуть закриті орієнтовно шість місяців. За словами мера Віталія Кличка, кияни отримуватимуть компенсацію за денні витрати, які повертатимуться на картку вночі.

"За моєї ініціативи Київрада ухвалила рішення, щоб пасажири метро не переплачували за вимушену пересадку на наземний транспорт на станції "Либідська". Маршрут з Теремків до будь-якої іншої станції метро, як і раніше, коштуватиме 8 грн. При цьому під час поїздки потрібно буде провалідувати транспортну карту на кожній пересадці", – зазначив Кличко.

Як результат – пасажири витрачатимуть гроші лише на одну поїздку, ніби за звичайне користування метрополітеном, навіть якщо додатково зайшли у тролейбус чи автобус. Повідомляється, що система почне працювати з понеділка, 18 грудня, а вже цієї п’ятниці кияни дізнаються про деталі системи в мобільному додатку "Київ Цифровий".

Які станції метро перебувають під загрозою

Коли стало відомо про розгерметизацію та підтоплення тунелю на відрізку між станціями "Деміївська" та "Либідська", з’явилися експерти зі своїм баченням проблем у Київському метрополітені. На думку деяких фахівців, існує ще кілька потенційно аварійних місць, які можуть завдати незручностей українцям. Особливу увагу приділили станціям:

  • "Олімпійська";
  • "Контрактова площа";
  • від "Тараса Шевченка" до "Почайної";
  • від "Славутича" до "Червоного Хутора".

На "Олімпійській" відвідувачі помітили стікання води по стінках тунелю, яка збиралася на коліях, утворюючи струмки. Втім представництво метро запевнило, що поява рідини у невеликих об’ємах – це звична справа, і хвилюватися немає потреби. Наразі станція працює у звичному режимі, а пасажирам нічого не загрожує.

Про "Контрактова площу" попередив архітектор Анатолій Фролов. Він вважає, що на станції існує ризик підтоплення та утворення тріщин.

На відрізку від "Тараса Шевченка" до "Почайної" взагалі планували здійснити ремонтні роботи влітку 2024 року, враховуючи, що тунель побудували в експериментальному форматі. Тепер він помірно змінює габарити і "витягується" в еліпсоїдну форму. А від станції "Славутич" до "Червоного Хутора" часто доводиться проводити гідроізоляційні роботи, оскільки ділянка знаходиться у водонасичених ґрунтах.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що у Києві транспортний колапс і розповідав, що відбувається після закриття станцій метро. Також ми повідомляли, які ще станції київського метро можуть стати аварійними.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.