Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Київський міст закриють наступним? Що відбувається на червоній гілці метро

Якщо експертиза підтвердить аварійну небезпеку, ділянку доведеться закрити на ремонт, що призведе до "апокаліптичного сценарію"

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

У Києві можуть закрити міст на капітальний ремонт

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Останнім часом дуже багато розмов ведеться стосовно експлуатаційного стану різних ділянок Київського метрополітену. Після закриття кількох станцій на синій гілці не виключено, що частину червоної також доведеться заблокувати для транспорту. Причому йдеться не лише про поїзди, але й автомобілі.

Деталі розповів голова постійної комісії Київради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестиційної діяльності Андрій Вітренко в ефірі телемарафону.

Він зауважив, що останні два роки у досить "втомленому" стані перебуває міст Метро, який з’єднує два береги Дніпра та має важливе логістичне значення для мешканців столиці. Але тільки у 2023 році з’явилися бюджеті кошти на капітальний ремонт чи інші роботи, пов’язані з безпекою пересування.

За словами фахівця, наразі планують розробку проєктно-кошторисної документації для проведення експертизи. Якщо буде підтверджено, що подальша експлуатація неможлива через аварійну небезпеку, то міст доведеться закрити.

"Це апокаліптичний сценарій, бо ми всі розуміємо, яке значення мають мости для Києва, що їх катастрофічно не вистачає. Це стратегічні об'єкти для пересування не лише громадян. У нас воєнний стан, який пов'язаний з певними обмеженнями і необхідністю ресурсного забезпечення діяльності Сил оборони", – зауважили у Київраді.

Нагадаємо, міст Метро сполучає станції "Дніпро" та "Лівобережна", по ньому пересувається наземний громадський транспорт і легкові автомобілі. Якщо споруду заблокують на час ремонту, це значно збільшить навантаження на інші мости через річку та спричинити проблеми для містян.

Втім, за словами директора Департаменту транспортної інфраструктури Руслана Кандибора, виконання робіт жодним чином не вплине на функціонування метрополітену, і червона гілка працюватиме у штатному режимі. Адже у планах – лише підсилити опори конструкції.

Кияни отримують компенсацію за поїздки

Міська влада вирішила питання із зайвими витратами на автобуси і тролейбуси. Через вимушені пересадки на метро чи наземний транспорт кияни переплачують, але їм повертають кошти. Як повідомили в КМДА, за першу добу людям відшкодували 18,5 тисяч поїздок, з яких:

  • 9 729 – пересадки з метро на автобуси;
  • 8 624 – пересадки на інші станції синьої гілки метрополітену.

Загальна сума компенсації становила понад 110 000 гривень. Нагадаємо, система повернення почала працювати 18 грудня, до того нововведення анонсував мер Віталій Кличко. Щоб отримати відшкодування, необхідно валідувати транспортну картку (цифрову або пластикову) під час кожної пересадки.

Також важливо, аби період користування громадським транспортом не перевищував 2 години. Поїздки будуть повернені наступного дня після їхнього здійснення. Також для зручності пасажирів запустили човниковий рух на закритих станціях метро. Кияни можуть проїхати від "Теремків" до "Деміївської", але надалі доведеться по-іншому планувати маршрут.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що в київському метро готуються до нового ремонту та розповідав, яка станція під загрозою закриття. Також ми повідомляли, які ще станції київського метро можуть стати аварійними.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.