Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Літак Зеленського суттєво оновили – яким зробила президентський лайнер литовська компанія

В J&C Aero запевнили, що це замовлення було одним із найскладніших та найвідповідальніших для компанії

Фото: J&C Aero, Офіс президента. Колаж: Pro Гроші

Литовська компанія оновила літак президента України

Фото: J&C Aero, Офіс президента. Колаж: Pro Гроші

Литовська компанія J&C Aero оновила салон літака президента України. Мова йде про повітряне судно Airbus A319 CJ, яким користується Володимир Зеленський.

Про це пише avianews.com.

В авіалайнері суттєво оновили інтер'єр літака:

  • тканинні покриття;
  • внутрішнє облицювання;
  • сидіння;
  • дивани;
  • килими;
  • ламінати;
  • інші частини салону.

Крім того, компанія розробила проект інтеграції до президентського літака нової розважальної системи, оновлення системи управління салоном та сертифікацію цих змін.

Оновлені елементи салону литовська компанія зробила на власному виробництві, тоді як їх встановлення та технічне обслуговування президентського літака провела компанія Magnetic MRO в аеропорту Таллінна.

В J&C Aero заявили, що це був один із найскладніших та найамбітніших проектів компанії.

Що відомо про президентський літак

Як уточнило видання, Airbus A319 CJ президента України має реєстрацію UR-ABA та входить до парку державного авіаційного підприємства "Україна".

CJ розшифровується як Corporate Jetliner. Це VIP-версія повітряного судна із найпопулярнішого сімейства літаків A320 виробництва Airbus.

Airbus A319 CJ UR-ABA випущений у 2007 році. Його замовили для перевезення вищих посадових осіб України ще за президента Віктора Ющенка, однак у розпорядженні авіапідприємства "Україна" борт надійшов уже за президента Віктора Януковича.

Вперше з моменту російського вторгнення в Україну президент Володимир Зеленський використав Airbus A319 CJ 18 вересня 2023 року під час перельоту з Польщі до США, потім до Канади, після чого повернувся до Польщі.

Коли відновлять польоти над Україною

В Європейській організації безпеки повітряної навігації (Євроконтролю) вважають, що цивільні літаки в українському небі почнуть літати не раніше 2029 року. Водночас в "Украерорусі" сподіваються, що польоти вдасться відновити вже після перемоги у війні. Таким чином там спростували прогноз європейських колег.

Раніше ми писали про те, коли над Україною з'являться цивільні літаки. Також ми розповідали, який аеропорт в Україні можуть відкрити найпершим.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.