Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Коли над Україною з'являться цивільні літаки: міністр із Франції пояснив, до чого готується Київ

Французький міністр транспорту розкрив деталі перебування у країні українських пілотів цивільної авіації

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Франція тренує українських пілотів з цивільної авіації

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Попри те, що в Україні досі триває війна, країна поступово готується до мирного життя після перемоги над Росією. Так, зараз деякі наші авіатори активно тренуються на симуляторах у Франції, щоби після відкриття повітряного простору одразу відновити свою роботу.

Про це заявив в інтерв'ю Європейській правді міністр транспорту Франції Клеман Бон.

Він розповів, що українські пілоти тренуються на симуляторах та в спецшколах у Тулузі. Саме у цьому місті сконцентрована уся авіаційна інфраструктура країни.

"Ми допомагаємо Україні підготуватися до моменту, коли ваш авіапростір буде відкритий повністю або частково. Не можу вирішувати, коли це станеться, але, як я зрозумів, в України вже є певні міркування щодо цього відкриття. У Києві над цим наполегливо працюють. Але, звісно, головне питання — безпека", – зазначив французький чиновник.

За інформацією Клемана Бона, Україна та Франція роздумують над розширенням співпраці щодо тренування пілотів. Однак деталі міністр не повідомив.

Коли відновляться авіапольоти над Україною?

На початку квітня 2023 року Європейська організація безпеки повітряної навігації (Євроконтролю) повідомила, що цивільні літаки у небі над Україною з'являться не раніше 2029 року.

Натомість в ДП "Украерорух" не погодилися з таким прогнозом та пояснили:

"Український повітряний простір буде відкрито відразу після завершення воєнних дій та перемоги України. Попри обставини форс-мажору, викликані військовою агресією Російської Федерації, Україна повноцінно готується до відновлення польотів у своєму повітряному просторі", — підкреслили у відомстві.

Додамо, що заборона цивільним літакам літати у повітряному просторі України діє від 24 лютого 2022 року, коли Росія почала повномасштабну війну проти нашої держави.

Раніше ми розповідали, з якими речами вас не пустять на борт літака. Також ми писали, коли авіакомпанія Ryanair знову запрацює в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.