Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Хто не встиг, той запізнився: куди зникають квитки УЗ і чому важко їх купити

Залізничний перевізник давно бореться з перекупниками, але досі чимало людей скаржаться на важкість купівлі квитків, особливо міжнародного сполучення

Фото: УЗ/Telegram. Колаж: Pro Гроші

Українцям важко знаходити білети на потяги УЗ через перекупщиків

Фото: УЗ/Telegram. Колаж: Pro Гроші

Укрзалізниця дозволяє бронювати квитки на потяг заздалегідь, майже за три тижні до того, які відкриваються офіційні продажі. Причому можна робити групові замовлення та оплачувати до 10 квитків за раз. Цим користуються так звані перекупники, що часто призводить до масової проблеми – за короткий час стає неможливо дістати хоча б один квиток на рейс.

Про це розповіли в мікромедіа "яктитам".

Що відбувається з квитками в УЗ


Перекупники стали значно активнішими після початку війни, коли збільшилася кількість пасажирів, особливо на потяги міжнародного сполучення. Вони діють за стандартною схемою: на офіційному сайті УЗ бронюють місця, потім викуповують квитки й шукають клієнтів, яким потрібно дістатися місця призначення.

У людей не залишається вибору, адже вільних квитків у касах, мобільному додатку чи на сайті немає. Їм доводиться користуватися послугами перекупників і віддавати за товар набагато вищу ціну. Наприклад, стандартна поїздка з Києва до Варшави коштує в середньому 3 000 грн. А купуючи з рук, потрібно заплатити у 2 чи 3 рази більше.

Як це працює з іменними квитками


Постає логічне запитання: як перекупники продають квитки, якщо на них має стояти ім’я пасажира? Вони діють за однією з двох схем. Перша – людина просто шукає вільні квитки замість клієнта за передоплату. Адже хтось може відмовитися від поїздки та повернути свій білет. В цьому немає нічого протиправного, перекупник лише моніторить наявність вільних місць у потягу.

Друга схема вже має ознаки незаконності: як тільки знайдеться клієнт на вже куплений білет, ім’я на ньому за допомогою Photoshop чи іншої схожої програми змінюють. А провідники, перевіряючи листок, не завжди можуть помітити невідповідність імені у системі та на квитку. І навіть якщо помітять, можуть закрити на це очі.

Яка реакція українців на проблему


Суспільство негативно ставиться до подібних випадків, коли під час війни організовують бізнес і наживаються на своїх співвітчизниках.

"Соромно за таких людей! Теж стикалась з цією проблемою, принципово не купила у перекупів. Краще вже автобусом", – констатувала Олександра у соціальній мережі.

Українці погоджуються, що потрібно активно боротися з перекупниками та запроваджувати нові підходи до продажу квитків. Наприклад, лише за паспортними даними.

"Якщо дозволити на один номер телефону замовляти не більше 10 квитків, можна трохи знизити рівень перекупу, бо багато номерів не заведеш, а навіть якщо так, то потрібно постійно їх змінювати, адже система може відстежувати такі номери", – подала ідею Анна.

Інтеграція з Дією може допомогти


Щоб остаточно розв'язати масову проблему, в Укрзалізниці планують інтегрувати верифікацію акаунтів через Дію. Як уточнив керівник пасажирського напрямку УЗ Олександр Перцовський в ефірі загальнонаціонального телемарафону, це унеможливить перекупи на міжнародні рейси.

"Укрзалізниця працює, щоб акаунти в застосунку були верифіковані. Відтак, якщо якась аномальна активність, людина починає масово скуповувати квитки, то можна її заблокувати. І вже не буде можливості з нової SIM-карти, нового номеру телефона продовжувати ці активності", – уточнив він.

Перцовський зазначив, що з початку повномасштабного вторгнення обсяги міжнародних пасажирських перевезень зросли майже у 12 разів. Тому для Укрзалізниці є принциповим залишити історію з масовими перекупами в минулому.

Як можна економити на квитках


Раніше ми розповідали, що залізничний перевізник встановив систему знижок, завдяки чому пасажири можуть дешевше придбати білети. Наприклад, якщо купити квитки в обидві сторони у вагон 1-го чи 2-го класу, то активується знижка до 10%. А для вагонів 1-го класу ціни змінюються залежно від дати придбання:

  • за 30 днів до відправлення – знижка 15%;
  • за 29-25 днів – 10%;
  • за 24-15 днів – 5%;
  • за 14-5 днів – ціна не змінюється;
  • за 4-2 днів – квитки дорожчі на 10%;
  • за 1-0 днів – плюс 15% і більше.

В інших поїздах ціни варіюються залежно від дня тижня. Так, у разі купівлі білета в понеділок, четвер або суботу, діє базовий тариф. Якщо дата припадає на вівторок чи середу, активується знижка 10%. А щоп'ятниці й щонеділі вартість, навпаки, збільшується. Загалом вся тарифна сітка Укрзалізниці змінюється з огляду на календарні періоди та навіть пори року.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Україна та Польща розвиватимуть залізничне сполучення. Також ми повідомляли, що Укрзалізниця запустила додаткові потяги у вересні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.