Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Продаж квитків розпочато: в УЗ оголосили про новий міжнародний рейс

В Укрзалізниці повідомили про запуск нового рейсу закордон

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Укрзалізниця запустить новий рейс

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Укрзалізниця за весь час запустила чимало рейсів, які прямують в країни Європейського союзу. Проте, на днях також стало відомо про запуск ще одного маршруту із столиці України, туди поїде потяг №119/120.

Про це розповіли в Укрзалізниці.

Куди та коли поїде новий потяг?

Українська залізниця розпочала продаж квитків за новим маршрутом. Повідомляється, що потяг №119/120 буде прямувати із столиці України до польського міста Хелм, яке знаходиться в південно-східній частині країни.

Відправлення нового поїзда із Києва буде відбуватись в 06:28, з Рівного — 11:27, з Ковеля — 13:31. В свою чергу, прибуття до Хелма — о 17:27.

В Укрзалізниці також зазначили, що українцям не потрібно буде посеред ночі вставати на кордоні для перевірки документів, а лише доведеться зробити легку пересадку на польський інтерсіті IC21100, щоб доїхати до Варшави (18:12 — 21:02).

Зворотній потяг із Хелма буде відправлятися до 10:23. Проте, перед цим потрібно буде доїхати поїздом ІС12100 Варшава – Всходня, який прибуває до Хелма о 8:42. В столиці України потяг №119/120 буде вже о 22:45.

Представники Укрзалізниці повідомили, що перший потяг №119/120 вирушить до Хелма вже третього вересня. Також там активно закликають громадян України купляти квитки на маршрут.

Два додаткові поїзди із України до Польщі

Також раніше ми писали про те, що уже невдовзі українцям стане ще легше подорожувати в сусідню країну, адже їх планують з'єднати ще двома додатковими поїздами. Повідомляється, що один із них буде їхати від Рави-Руської до Варшави, інший по маршруту Сянок — Хирів (на ньому пасажири їздили 13 років тому).

Відомо, що приватна на компанія SKLP Cargo готова запустити поїзди на вказаних напрямках в період з 15 грудня 2024 по 14 грудня 2029. Зокрема, там вже змогли отримати відповідний дозвіл, який дозволить компанії здійснювати міжнародні перевезення.

Проте, представники Львівської ОВА Юрій Бучка заявив, що поїзд Рава-Руська — Варшава буде їздити двічі на день, а сам залізничний маршрут може запрацювати вже з 24 серпня. Також він він заявив, що скоріш за все, завдяки запуску нових маршрутів вдасться знизити навантаження на найпопулярніші рейси із України до Польщі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Укразалізниця скасує деякі рейси у вересні. Також ми повідомляли про запуск цікавої мандрівки від УЗ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.