Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Домовитися з польськими перевізниками не вдалося? Що відбувається на пунктах пропуску

Пропонуємо дізнатися, які черги утворилися на прикордонних пунктах пропуску з України 10 листопада

Фото: ДПСУ/Facebook, Мінінфраструктури. Колаж: Pro Гроші

Черги на кордоні України

Фото: ДПСУ/Facebook, Мінінфраструктури. Колаж: Pro Гроші

На українсько-польському кордоні з понеділка, 6 листопада, тривають масові страйки перевізників. І якщо представники України не можуть розпочати діалог з протестувальниками без офіційного листа від них, то польська сторона вже провела перемовини.

Про це повідомлять в RMF24.

Що відомо про результати перемовин

Зустріч представників польських перевізників, які перекрили кордон з Україною для товарів, з урядом Польщі завершилася без угоди. Протестувальники планують продовжити блокування кордону.

Один з учасників акції стверджує, що не отримали пропозицій щодо своїх вимог, інший висловлює надію на виконання вимог у результаті зустрічі. Державний секретар Рафал Вебер зазначив, що польський уряд не може самостійно відновити дозволи для українських перевізників, але планує вести переговори з Києвом щодо покращень умов на пунктах пропуску для вантажівок.

Які вимоги висунули протестувальники

Поляки незадоволені високою конкуренцією. Тому вони вирішили заблокувати проїзд на трьох пунктах пропуску Польщі з Україною. Протестувальники висунули наступні умови:

  • скасувати безвізового режиму для транспорту з України;
  • відновити систему отримання дозволів на вантажні перевезення;
  • створити окремі смуги та черги для вантажівок з номерами ЄС і порожніх фур;
  • отримати доступ до системи "Шлях".

Що відбувається на кордоні України

Через страйк на кордоні з Польщею, більшість українців не ризикують туди їхати. Тому, кількість автомобілів та автобусів набагато менша, ніж це було раніше. Про це повідомили в Західному регіональному управлінні ДПСУ. Тож, станом на 9 ранку 10 листопада черги спостерігаються на наступних пунктах пропуску:

  • "Ягодин" – 10 автобусів (електронна черга);
  • "Устилуг" – 30 автомобілів, 10 автобусів (електронна черга);
  • "Грушів" – 15 машин;
  • "Краківець" – 4 автобуси (електронна черга);
  • "Шегині" – 40 автомобілів, 6 автобусів (електронна черга), 20 пішоходів (пропуск пішоходів здійснюється вобох напрямках);
  • "Нижанковичі" – 1 324 вантажівки в електронній черзі. В цьому пункті пропуск лише вантажівок з допустимою максимальною вагою понад 7,5 тонн, без вантажу.

У порівнянні з 9 листопада, сьогодні на кордоні з Угорщиною черги зменшилися. Там доведеться чекати в наступних пунктах пропуску:

  • "Тиса" – 10 машин, 4 автобуси (електронна черга):
  • "Косино" – 10 автомобілів.

Українці можуть доволі швидко виїхати в Словаччину, оскільки там черга з 5 автомобілів знову спостерігаються лише в "Ужгороді". Дещо більша черга спостерігається на українсько-румунському кордоні, а саме в "Порубному". Там в електронній черзі зареєструвалися 6 автобусів.

Раніше ми повідомляли, чому українцям стане легше купувати квитки до Польщі. Також ми писали, чи буде можливість перетинати кордон з Польщею пасажирському транспорту під час страйку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.