Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Виїхати буде нереально? На кордоні Польщі з Україною відбудеться масовий страйк

Польські перевізники планують провести масовий страйк на кордоні з Україною терміном на два місяці

Фото: ДПСУ/Facebook

Польські перевізники проведуть страйк на кордоні з Україною

Фото: ДПСУ/Facebook

3 листопада 2023 року польські перевізники планують розпочати масовий страйк на українському кордоні, що може вплинути на переміщення вантажів та пасажирів між Польщею та Україною. Якщо раніше перевізники обмежувались одним пунктом пропуску, то тепер вони планують перекрити усі наявні в’їзди з нашої країни.

Про це повідомили в УкрАвтопром.

Польські перевізники планують провести акцію терміном на два місяці. Збори учасників вже узгоджені з місцевою владою поблизу пункту пропуску "Корчова" на 10 ранку 3 листопада.

Причиною цього страйку є надмірна конкуренція, що виникла після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та країнами Європейського Союзу. Польські перевізники вимагають кілька ключових змін та покращень, щоб захистити свої інтереси та забезпечити рівні умови конкуренції.

Основні вимоги польських перевізників включають:

  • отримати доступ до системи "Шлях";
  • повернути українським перевізникам дозволи;
  • заборонити реєструвати в Польщі компанії, якщо їхні фінансові активи розташовані за межами території ЄС;
  • посилити для іноземних перевізників правила перевезень за ЄКМТ;
  • створити окрему чергу в "єЧерзі" для авто на номерах країн Європейського Союзу;
  • окрему чергу на всіх кордонах для порожніх фур.

Україна відновила роботу ще одного пункту пропуску

Кабінет міністрів України скасував обмеження на залізничному пункті пропуску "Кучурган" в Одеській області, дозволяючи вантажним і пасажирським поїздам повністю відновити роботу через цей пункт. Рішення спрямоване на полегшення переміщення товарів і пасажирів між Україною та Придністров'ям, сприяючи розвитку економічних та торговельних відносин між цими країнами.

Зазначимо, що пункти пропуску були закриті внаслідок вторгнення Росії та введення воєнного стану в Україні 26 лютого 2022 року. Усього було закрито 79 пунктів пропуску для забезпечення національної безпеки та суверенітету в умовах війни.

Раніше ми повідомляли, що в Укрзалізниці попередили про важливі зміни для подорожуючих за кордон. Також ми писали, на яких пунктах пропуску з України утворилися найбільші черги.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.