Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Страйк на кордоні з Польщею – чому Україна не почала перемовини з протестувальниками

В Україні вважають, що продовження протесту на кордоні може призвести до проблем у роботі ініціативи "Шлях солідарності"

Фото: Мінінфраструктури

Україна готова до перемовин з польськими протестувальниками

Фото: Мінінфраструктури

На українсько-польському кордоні проходить масовий страйк, який влаштували польські перевізники. Їхні дії стали причиною серйозної затримки в пересуванні та вантажоперевезеннях. При цьому жоден представник української сторони не отримав від організаторів протесту офіційний лист з вимогами. Це ускладнює можливість проведення конструктивних переговорів, які б могли розв'язати проблему.

Про це повідомили в Міністерстві інфраструктури України.

Вся інформація про вимоги доступна лише на основі повідомлень у соціальних мережах та ЗМІ. Офіційні представники України заявляють, що вони готові до конструктивного діалогу та вирішення цього конфлікту, проте для цього необхідно мати чітку та аргументовану позицію від польських партнерів. Тому, наразі в трьох пунктах пропуску був зупинений рух:

  • Корчова – Краковець;
  • Гребенне – Рава-Руська;
  • Дорогуськ – Ягодин.

У відомстві також наголошують, що блокування кордону шкодить інтересам як Україні, так і Польщі. Також це створює ризики для функціонування ініціативи "Шлях солідарності".

"Перебуваємо в постійній комунікації з нашим посольством у Польщі, Міністерством інфраструктури Польщі, Єврокомісією та українськими перевізниками та прикордонними службами", – заявили у Міністерстві інфраструктури.

Які вимоги висунули польські перевізники

Польські перевізники 6 листопада вийшли протестувати на кордоні України через надмірну конкуренцію. Про свої наміри вони попередили заздалегідь, хоча спочатку планувалося, що акція розпочнеться вже з 3 листопада.

Однією з основних вимог польських перевізників є скасування транспортного безвізу з Україною. Вони висловлюють бажання повернути систему дозволів на вантажні перевезення. Крім того, протестувальники вимагають створення окремих смуг та черг для вантажівок з номерами ЄС та порожніх фур, а також доступу до системи "Шлях".

Варто зазначити, що вчора, 6 листопада, протестувальники блокували проїзд вантажівок з України. Вони раз на годину пропускали лише один транспортний засіб.

Раніше українські посадовці пояснили, чи виникнуть проблеми у перетині кордону до Польщі для пасажирського транспорту під час страйку. Також ми повідомляли, яка ситуація спостерігається на пунктах пропуску.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.