Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Голова Укрзалізниці подав у відставку: хто його замінить

Олександр Камишін подякував президенту за високу оцінку його роботи

Фото: Укрзалізниця. Колаж: Pro Гроші

Голова Укрзалізниці подав у відставку

Фото: Укрзалізниця. Колаж: Pro Гроші

Очільник Укрзалізниці Олександр Камишін у понеділок, 27 лютого, подав у відставку. Його на посаді замінить Євген Лященко.

Про це колишній голова повідомив у телеграм-каналі.

"369-й день війни. Залізниця продовжує працювати за графіком. А я подаю у відставку. За спільним рішенням з віцепрем’єром Кубраковим, очолю офіс з євроінтеграції Укрзалізниці в Європі. Залишаю позицію зі спокійним серцем. Компанія працює чітко і злагоджено. Залишається залізна команда. Тому впевнений, що в компанії й далі все буде добре", — зазначив він.

Також Камишін подякував президенту Володимир Зеленському "за високу оцінку роботи".

"З гордістю продовжу носити ім'я одного із залізних людей", — підсумував він.

Коли Камишін почав працювати в УЗ

Він очолив Укрзалізницю у серпні 2021 року — тоді його було призначено виконувачем обов'язків голови правління замість тодішнього керівника Івана Юрика. А ось 1 квітня 2022 року Камишіна було призначено головою правління на чотири роки. До цього він був керуючим партнером інвестиційної компанії Fortior Capital.

Хто замінить Камишіна на посаді

Виконувати обов’язки керівника Укрзалізниці буде член правління Євген Лященко. Як зауважив його колега Орест Логунов на сторінці в Facebook, "він потужний та з високим ступенем довіри". З 2012 року Лященко працював фінансовим директором Медіа Група Україна, через два роки став директором холдингу – частини медіабізнесу групи SCM Ріната Ахметова.

Коли у 2021 році Кабінет Міністрів затвердив головою Укрзалізниці Олександра Камишіна, Євген Лященко став новим членом правління.

Укрзалізниця обмежила продаж квитків на певні рейси

Раніше сайт Pro Гроші повідомив, що від початку повномасштабного вторгнення з’явилося чимало маршрутів, на які завжди є великий попит. Йдеться про поїздки за кордон, особливо у Польщу. Спекулянти зрозуміли, що на таких рейсах можна заробити, перепродуючи за вищою ціною білети людям, які не встигли їх придбати. Щоб унеможливити подальші масові закупівлі, Укрзалізниця заборонила продавати квитки на ажіотажні рейси, зокрема № 67/68 Київ – Варшава – Київ, у касах залізничних вокзалів.

Знайти доступні білети відтепер можна лише онлайн, використовуючи всі можливі офіційні канали, наприклад, сайт УЗ, додаток або чат-бот у месенджерах. Також замовникам обмежили кількість – не більше чотирьох квитків в одні руки. Кожен охочий має 20 днів, протягом яких є змога замовити квитки на надпопулярний рейс.

"Втім, перекупники не схотіли втрачати повністю доходи й розпочали полювання на квитки з повернень. Ми знайшли оголошення в мережі, де пропонували квитки на Варшаву за комісію. Відслідкували, куди ведуть ниточки, хто здійснював повернення з порушенням встановлених правил. Перекупники могли вихоплювати до 90 квитків на місяць лише на варшавський рейс", – зауважили в пресслужбі компанії.

Тому здійснили перевірку співробітників і виявили осіб, які допомагали отримувати доступ до більшої кількості білетів. Всіх недобросовісних працівників уже звільнили, аби вони не заважали встановлювати чіткість та прозорість в роботі національного залізничного перевізника.

Які ще зміни запровадила компанія

Проте це не єдині нововведення. З 28 січня поточного року набули чинності деякі коригування в процесі продажу повернених квитків. Відтепер людям, які не встигли за 20 днів придбати проїзний документ, не потрібно в паніці шукати варіанти виходу з ситуації. Адже за один день до дати поїздки відкриватиметься продаж білетів, раніше повернутих на конкретний рейс. Буде можливість оплатити покупку між 08:00 та 09:00 ранку.

Нагадаємо, нещодавно Укрзалізниця вкотре призначила новий поїзд – зі Львова до Харкова та назад. Він почне курсувати з 1 лютого, проїжджатиме через Червоноград, Ковель, Вараш, Сарни, Житомир та інші станції. Час вирушення зі Львова – 18:06, прибуття до Харкова – о 19:15 наступного дня. У зворотному напрямку по непарних числах з 3 лютого рейс відправлятиметься з Харкова о 06:52 та прибуватиме о 07:04.

Раніше ми писали про топ курйозів про плацкарти, чай і попутників. Також сайт Pro Гроші розповідав, яка корисна функція з'явилася у додатку Укрзалізниці.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.