Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Подорожувати поїздом стане дорожче? В УЗ розповіли, до чого готуватися

Розповідаємо, що буде із цінами на квитки УЗ найближчим часом

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Укрзалізниця наразі не планує переглядати ціни на квитки у пасажирських поїздах

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Укрзалізниця наразі не планує підвищувати вартість квитків на пасажирські поїзди, однак кінцеве рішення щодо цього прийматимуть у Кабінеті міністрів.

Про це розповів керівник пасажирського напрямку Укрзалізниці Олександр Перцовський.

За його словами, для багатьох людей залізниця й досі лишається чи не єдиною можливістю виїхати з регіонів, де точаться бойові дії.

"Наша позиція, щоб під час війни не підвищувати тарифи на пасажирські перевезення, тому що для багатьох людей це ще і є способом евакуації", — сказав він.

Водночас Перцовський зазначив, що остаточне рішення щодо вартості квитків прийматиме Кабінет Міністрів.

Як працюватиме УЗ під час блекауту

За словами голови правління компанії Олександра Камишіна, підготовка УЗ до зими стартувала ще влітку. Тож зараз компанія забезпечена генераторами та буржуйками.

Щоб пережити зиму без світла та тепла, в компанії розробили ряд заходів. Від зменшення площ виробничих приміщень, які обігріваються централізованим теплопостачанням, до резервування всіх вокзалів генераторами.

"Ми своїми силами та за підтримки партнерів заздалегідь забезпечили себе генераторами, буржуйками та дровами. На сьогодні у нас є готових 9 200 буржуйок та 15 тисяч кубів дров", — зазначив голова правління.

Під час попередніх масштабних відключень світла сервіси УЗ з придбання квитків працювали, однак можуть виникати проблеми на боці клієнта. Якщо у вас виникнуть проблеми, то варто йти на залізничний вокзал, де практично гарантовано буде світло, зв’язок та працюватимуть каси.

Рух поїздів під час блекауту зупиняти не будуть, але вони відправлятимуть раніше розкладу. При цьому затримуватися у дорозі можуть поїзди дальнього слідування.

Раніше ми розповідали, як під час тривалого блекауту в Україні працюватимуть метро, автобуси та таксі. Також ми писали, чому київське метро позбудеться деяких вагонів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.