Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деякі українці по-новому перетинатимуть кордон із Польщею – кого це стосується

З'ясувалось, яким чином водій вантажівки відтепер зможе дізнатися свій статус у черзі під час перетину кордону з Польщею

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Як водієві записатися в електронну чергу

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Водії вантажівок, які перетинають пункт пропуску "Ягодин-Дорогуськ" на польсько-українському кордоні, відтепер за допомогою додатку "єЧерга"/ eCherha зможуть записатися в електронну чергу.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури в Facebook.

Що змінилося

У відомстві уточнили, що раніше записатися в електронну чергу можна було тільки на сайті.

"Зручність "єЧерги" вже оцінили тисячі водіїв вантажівок. Офіційно проєкт стартував у грудні минулого року. І за цей час записалися в електронну чергу і проїхали через пункт пропуску майже 55 тисяч вантажівок", — розповів заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Анатолій Комірний.

Як завантажити додаток

Завантажити додаток на телефон можна в App Store (для операційної системи iOS) або в Google Play (для Android) — таким чином водій зможе дізнатися свій статус у черзі, просування черги, а також час заїзду в пункт пропуску.

Для входу в додаток водії повинні використовувати ті самі пароль та логін, якими користуються для авторизації на сайті echerha.gov.ua. додаток доступний трьома мовами: українською, польською та англійською.

"Скористатися "єЧергою" можуть міжнародні перевізники вантажів, які перетинають кордон через пункт пропуску "Ягодин-Дорогуськ". Заїзд в сервісні зони для користувачів "єЧерги" не обов'язковий. Водій сам обирає, де і як чекати на перетин кордону", — додали у відомстві.

Як зміняться умови поїздок до Польщі

Раніше ми писали, що в Україні до кінця 2023 року має з'явитися залізнична колія, збудована за європейським стандартом. Будівництво, попри війну і складну економічну ситуацію, вже розпочалося.

Відомо, що першу ділянку колії будують у напрямку польського кордону. Вона з'єднає українське місто Рава-Руська з польським селом Хребенне. За словами директора офісу міжнародних проєктів Укрзалізниці Володимира Шемаєва, цю ж ділянку до кінця 2023 року продовжать до Львова по наявній широкій колії.

"У майбутньому це створить можливість курсування прямих поїздів Варшава – Львів, без пересадок і змін шасі", – розповів він.

Також є плани з будівництва нових шляхів з Кракова до Львова через польське село Медики та від Дорогуська через Ягодин до Ковеля. Так стандартна залізниця вийде лише на кілька десятків кілометрів вглиб України, але з’єднає європейську залізничну систему з важливими залізничними вузлами та пунктами перевалки вантажів.

"Ці ділянки для нас є найбільш актуальними, і ми не будемо зволікати з їх будівництвом. Ми завершуємо переговори з міжнародними фінансовими організаціями щодо коштів для цих інвестицій", – додав Володимир Шемаєв.

Раніше ми писали про те, що українці за кордоном по-новому користуватимуться документами. Також ми пояснювали, як українцям безплатно переказувати кошти з-за кордону.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.