Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ПриватБанк дозволив безоплатні перекази з-за кордону – як працює послуга

Використовуючи вебверсію або мобільний додаток, можна без комісії відправляти кошти на картку

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

ПриватБанк зробив одну послугу безполатною до липня

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

ПриватБанк дозволив українцям здійснювати безплатні перекази коштів через Приват24 (мобільну версію чи вебверсію) з карток польських та німецьких банків.

Про це йдеться на офіційному сайті фінустанови.

Мова про моментальні перекази з картки на картку. Розуміючи потребу клієнтів отримувати фінансову допомогу від родичів і близьких за кордоном в умовах війни, банк зробив транзакції безплатними, тобто без комісії. Ця послуга доступна лише з 25 березня до 25 червня поточного року та діє для карток польських і німецьких банків. Таким чином вдасться підтримати громадян, які були змушені виїхати в інші країни після повномасштабного вторгнення.

Щоб скористатися послугою, достатньо зайти в меню "Сервіси", вибрати розділ "Перекази", далі натиснути "На карту". Слід заповнити реквізити своєї іноземної картки як відправника та ввести номер українського рахунку. Кошти швидко надійдуть на картку отримувача, причому з суми на час акції не вираховуватимуть 1,5% (Mastercard) та 3% (Visa).

Зауважимо, що тариф 0% діятиме лише для карток компаній, емітованих у Польщі та Німеччині. Міжнародний переказ можна здійснити в різній валюті, як от доларах, євро та гривні.

Швидка ідентифікація в "Дії"

Раніше ПриватБанк дозволив новим користувачам здійснювати процес ідентифікації, використовуючи додаток "Дія". Звичайна процедура проходить досить неквапно: потрібно вручну заповнювати поля з персональною інформацією або чекати, поки це зробить співробітник у відділенні. Але тепер, щоб стати клієнтом і користуватися цифровими картками, достатньо бути авторизованим в "Дії".

ПриватБанк інтегрував функцію обміну документами, тож нові користувачі можуть легко підтягнути всі необхідні дані. Після моментальної процедури громадянам відкриються всі можливості застосунку та керування рахунком. Як уточнили у пресслужбі фінустанови, спрощення цифровізує процедуру реєстрації та зменшить бюрократичну тяганину.

Як легко стати боржником

Часто ПриватБанк змінює кредитні ліміти на картках клієнтів, не повідомляючи їх про оновлення. Неуважні українці можуть не одразу помітити більшу суму на рахунку та користуватися грошима за потреби. Лише з часом з'ясується, що витрачені гроші належали банку, отже їх необхідно повернути.

Подібна історія сталася з жителькою Житомира, якій підвищили кредитний ліміт і не сповістили. Жінка випадково помітила в додатку, що на карті є заборгованість в розмірі 1 880 гривень. Тож їй доведеться покрити цю суму, щоб кожного місяця борг не збільшувався.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк не повірив клієнтці, та розповідав, чому жінка не може повернути свої 9 тис. гривень. Також ми повідомляли, що клієнт ПриватБанку відмовився від послуг через проблеми з рахунком.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.