Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Через них пройшли мільйони людей: 10 найзавантаженіших аеропортів у світі

Міжнародна рада аеропортів, торгова асоціація аеропортів світу, нещодавно опублікувала свій щорічний рейтинг

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Аеропорти налічують мільйони людей

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

По всьому світу люди продовжують подорожувати, а тому користуються авіапослугами. Однак є топ-10 аеропортів, які визнані найбільш завантаженими.

Про це пише cnbc.

  • Міжнародний аеропорт Хартсфілд-Джексон Атланта (ATL).
  • Міжнародний аеропорт Даллас/Форт-Уерт (DFW).
  • Міжнародний аеропорт Денвера (DEN).
  • Міжнародний аеропорт Чикаго О'Хара (ORD).
  • Міжнародний аеропорт Дубаї (DXB).
  • Міжнародний аеропорт Лос-Анджелеса (LAX).
  • Аеропорт Стамбула (IST).
  • Аеропорт Хітроу (LHR).
  • Міжнародний аеропорт Індіри Ґанді (DEL).
  • Аеропорт Париж Шарль де Голль (CDG).

Міжнародний аеропорт Хартсфілд-Джексон в Атланті другий рік поспіль очолює список найбільш завантажених аеропортів у світі. Пасажиропотік тут збільшився на 23,8% до 93 699 630 людей у 2022 році. Хоча його визнали найбільш завантаженим, однак тут кількість пасажирів у 2022 році все ще була на 15% меншою, ніж у 2019 році, за даними ACI.

Міжнародний аеропорт Даллас/Форт-Уерт посів друге місце у списку з 73,4 мільйона пасажирів у 2022 році. Він зріс на 17,5% у порівнянні з 2021 роком, але на 2,3% менше у порівнянні з 2019 роком.

Аеропорт є найбільшим хабом для American Airlines і є другим за величиною площі суші у Сполучених Штатах після міжнародного аеропорту Денвера. Він настільки великий, що він навіть має власний поштовий індекс.

Польоти в Україні відновлять?

Раніше ми вже писали про те, що з початку повномасштабного вторгнення над Україною перестали літати цивільні літаки. Однак посадовці стверджують, що аеропорт "Львів" може першим відновити польоти в країні. Та відбудеться це тільки за однієї важливої умови.

"Наші Збройні сили мають гарантувати, що такі ракети будуть збиті. Крім того, гарантій наших військових для діяльності аеропортів, на мою думку, недостатньо. Потрібні гарантії наших союзників. Мова йде про те, щоби системи протиракетної оборони країн Євросоюзу використовувалися на території України в разі такого обстрілу. І це одна з ключових проблем, вирішення якої уможливить використання наших аеропортів для цивільних потреб", — пояснює експерт з питань авіації та інфраструктури, член Львівського оборонного кластера Кирило Новіков.

Також через те, що з початку повномасштабного вторгнення весь авіаперсонал залишається незалученим, він втрачає свою кваліфікацію. А це може погано вплинути на безпеку польотів після їхнього відновлення. Детальніше читайте тут.

Раніше ми також писали, що категорично заборонено брати з собою на борт літака і розповідали про правила перевезення тварин у залізничному транспорті.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.