Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як правильно перевозити тварин в потягах УЗ – все, що треба знати

Є чітко визначені правила, яких треба дотримуватися під час поїздки

Колаж: Pro Гроші

Платити за перевезення тварин потрібно

Колаж: Pro Гроші

Все частіше українці почали їздити зі своїми домашніми улюбленцями, адже в такий тривожний час залишати свою тварину вдома без нагляду дуже небезпечно. Однак варто памʼятати, що навіть для ваших чотирилапих діють правила, яких потрібно дотримуватися.

Ми дізналися, як правильно перевозити домашніх тварин у поїздах Укрзалізниці.

Як перевозити дрібних кімнатних тварин

Собак малих порід, котів, птахів ви можете перевозити у поїздах і вагонах всіх категорій. Тварина має бути у спеціальному контейнері чи клітці, щоб ваш улюбленець не пошкодив чи не забруднив вагон.

Якщо ви збираєтеся їхати вагоном типу "Люкс", то вам потрібно викупити всі не зайняті місця, а тварину посадити в клітку чи контейнер.

В усіх випадках чотирилапий має бути у місцях, які передбачені для ручної кладі:

  • у вагонах нічних поїздів – під полицею або на полиці поруч з пасажиром;

  • у вагонах з місцями для сидіння – на руках у пасажира або під сидінням.

Як перевозити великих тварин

Собаки великих порід, а це ті, які вище за 45 см у холці, повинні мати намордник та повідець. Тварин такого розміру можна перевозити лише в окремому купе купейного вагона, де розміщуються не більше двох людей. Для цього вам необхідно викупити не зайняті місця у купе за повним тарифом.

Якщо ж ви не можете викупити собі окреме двомісне купе, то в такому випадку перевезти свого улюбленця ви не зможете.

У регіональних поїздах собак великих порід можна перевозити у тамбурі першого чи останнього вагонів під наглядом супровідника. А дрібних тварин ви можете взяти на руки або залишити під сидінням, але лише у клітці.

Як перевозити собаку-поводиря?

Ця тварина при перевезенні має постійно знаходитися з господарем. У чотирилапого має бути намордник та обовʼязково короткий повідець.

Правила для свійських птиць

У вагонах "Укрзалізниці" також можна перевозити курей, індиків, гусей, качок та інших свійських тварин. Однак варто памʼятати, що з ними можна їздити лише в загальних вагонах місцевих поїздів та у регіональних поїздах.

Птахи мають бути в клітках, які не перевищують одного місця для ручної кладі.

Чи потрібні документи?

Якщо ви хочете, щоб ваш домашній улюбленець подорожував з вами, то необхідно подбати про його ветеринарні документи, які вказують про стан здоровʼя вашої тварини.

Також варто подбати про дотримання санітарно-гігієнічних вимог під час перевезення тварини. Памʼятайте, що у разі виникнення конфузу, ви маєте усунути всі негаразди.

Чи потрібно платити за тварину?

Плата за перевезення тварин є. Ви можете сплатити як за окрему людину або ж заплатити по тарифах 20-ти кілограмового багажу.

Однак особи з інвалідністю, які мають порушення зору, можуть не платити за собаку-поводиря. Для цього людина має показати своє пільгове посвідчення.

Раніше ми розповідали про штрафи для власників тварин. Також ми писали, чому зросли ціни на корм для домашніх улюбленців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.