Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Зроблять ваш будинок стильним: топ-9 найкращих відтінків фарб

Розповідаємо, як можна оживити невеликі кімнати лише за допомогою правильно підібраних відтінків

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Які кольори варто обрати для невеликих кімнат

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Найважливіша частина ремонту – вибір правильних кольорів для оселі. Кожна кімната має передавати свій настрій та атмосферу, але для цього потрібно підібрати правильний відтінок фарби.

Видання ADPRO розповідає про найкращі кольори від дизайнерів, які добре підійдуть для невеликих приміщень.

Обирати відтінок для кімнат краще тоді, коли вже зрозуміла структура дизайну, скільки в кімнаті буде природного світла, які будуть меблі тощо.

У 2023 році дизайнери спостерігають тенденцію до більш похмурих кольорів, наприклад, відтінки від похмурого баклажанового до ніжно-сірого експерти визнали найкращими для невеликих приміщень. А більш сміливі та темніші тони знайдуть своє місце у ванних кімнатах або маленьких куточках для читання.

Bronze Red

Дизайнер Хьюго Торо порівнює цей колір зі своїм мексиканським корінням. Відтінок затишний та особистий, але навіть у самих спокійних місцях може створити відчуття тропічної втечі.

Sage

На думку експертів, цей відтінок ідеально підійде для спальні або ванної кімнати. Дизайнери намагалися створити відчуття, що знаходячись в кімнаті, ви будете оточені природою. Колір дуже добре поєднується з темним дубом та має ідеальний баланс між теплом і яскравістю.

Kendall Charcoal

Відтінок добре підходить для невеликих приміщень, яким необхідно надати друге дихання. Темний ефектний колір, нанесений на кілька поверхонь, може візуально спростити невеликий простір і створити чистий фон. Відтінок надасть більше внутрішнього спокою, в такій кімнаті ви точно захочете провести якомога більше часу.

Symphony Blue

Фарба з матовим покриттям створює ілюзію того, що стіни опускаються, це змушує око сприймати, що маленька кімната – більша. Тож, якщо ви не хочете руйнувати стіну для розширення простору, достатньо обрати для приміщення такий відтінок фарби.

Brinjal

Поєднання цього відтінку з білим кольором у невеликій спальні може перенести вас до Нью-Йорку в затишну двоповерхову квартиру, з вікна якої спостерігається велич хмарочосів. Колір водночас драматичний та не примхливий, експеримент у поєднанні з іншими відтінками може створювати абсолютно різну атмосферу.

Red Earth

Звичайну невелику їдальню можна зробити у стилі еклектики середини 19 століття за допомогою такого відтінку. Легкий теракотовий нагадує червону пустельну глину, що робить його ідеальним кольором, аби надати теплу та землисту атмосферу будь-якому дому.

Borrowed Light

Класичний блідо-блакитний колір надасть свіжості будь-якій кімнаті, почуття безтурботності поглине вас з перших хвилин. Такий простий відтінок привносить у навколишнє середовище відчуття спокою та свободи.

Englewood Cliffs

Насиченість цього темного кольору візуально врівноважує простір і наповнює кімнату спокоєм. Найкраще використовувати такий відтінок для невеликих кімнат з книжками, текстури яких додадуть загального візуального інтересу.

Sea Life

Цей колір часто порівнюють з живою каблучкою настрою, адже він, як хамелеон, має здатність грати різними відтінками, які змінюються зі світлом. Іноді він читається фіолетовим, іноді сірим, але це не заважає бути одним з найкращих кольорів для невеликих приміщень.

Раніше ми розповідали, які будуть тренди в дизайні інтер'єру протягом 2023 року. Також ми писали, як можна легко освіжити оселю. Більше про дизайн інтер'єру читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.