Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Зробити квартиру максимально функціональною можливо – що для цього треба

Запит на готові квартири з ремонтом від девелопера на ринку за 2021-2022 роки виріс на 60%, адже люди довіряють цю справу фахівцям

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Житло у 2023 році можна зробити зручним

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Сьогодні в якісних житлових просторах немає типових поверхів, схожих планувальних рішень, адже це архаїзм. Планувальні рішення в ліквідних новобудовах в сегменті комфорт+ і бізнес-класі – це завжди про персоналізацію життєвого досвіду, розуміння потреб мешканців, запитів на конфігурацію усіх житлових функцій у квартирі. А отже всюди можна дотриматися максимального функціонала дизайну житла.

Про це сайту Pro Гроші розповіла директорка з маркетингу групи компаній DIM Дарія Бедя.

Зі свого досвіду бачимо сталий запит на формати європланувань: квартир з великою кухнею-вітальнею, де достатньо простору і для обідньої зони, і для вітальні, а також обов’язково окремою кімнатою – спальнею, – запевняє директорка з маркетингу.

Залежно від кількості кімнат є:

  • єврооднушки;
  • євродвушки;
  • євротрьошки.

Абсолютно всі без винятку мають стабільний попит через два моменти, завдяки яким вдається не втратити функціоналу квартири:

  • розмежування гостьового та особистого простору й відчуття простору на кухні, яка не нагадує ті 8-10 кв.м в будинках, де ми всі з вами виросли. Ходовими стають кухні від 15 кв.м і вище;
  • просторий балкон, лоджія чи тераса.

У другому випадку є завдання для девелопера. Варто ще на етапі планування переконатись, що це приміщення не перетвориться згодом у місце накопичення зайвих у квартирі речей. Тому варто зробити комори для зберігання речей в будинку. Саме тоді у балконів та лоджій є всі шанси гармонійно доповнити простір, збільшивши площу квартири від 3 до 10% від загальної, залежно від свого розміру. Там може бути обідня зона, зимовий сад, простір для йоги чи медитацій, робоче місце чи лаунж, – додає експертка.

Стабільно високий запит у реального покупця і на майстер-спальні з ізольованою ванною кімнатою та гардеробом, причому незалежно від типу планування. Важливо, щоб для гостей був передбачений другий санвузол. Це оптимально і для великих родин, щоб не витрачати час й не займати чергу вранці та ввечері.

Усі ці нюанси розраховуються девелопером ще на етапі планування проєкту, опрацьовуються командою професійних архітекторів, які планують ергономіку житлового простору й з урахуванням поведінкових трендів та запитів, і з розумінням цінності та концепції того продукту, який закладається в цей ЖК та в цю територію, – каже Дарія Бедя.

Поради від експерта

Звертайте увагу на сам житловий комплекс, на ергономіку планувальних рішень, на їх різноманіття і продуманість.

Ознаками ергономіки планувань є:

  • відсутність зайвих, непродуманих квадратних метрів, які ви ніяк не можете обіграти та використати в інтер’єрі (довгі вузькі коридори, наприклад);
  • наявність достатнього простору для мінімум 6-8 функціональних зон (хол, гостьова, приготування їжі, обідня, спальня, робоча, відпочинок/лаунж, зберігання, дитяча);
  • достатньо простора ванна та кухня — дві важливі зони для квартири.

Додатковими нюансами під ваші запити вже є, наприклад:

  • гардероб;
  • можливість розмістити робочу зону чи окремий кабінет;
  • простора дитяча кімната тощо.

Ще один спосіб не прогадати з функціоналом дизайну квартири — довірити цю справу професіоналам. Саме тому запит на готові квартири з ремонтом від девелопера на ринку за 2021 і 2022 виріс на 60%.

Це перевірений спосіб зекономити щонайменше 45% вартості подібного ремонту своїми силами, понад 300 заощаджених годин, нервів та сил. Також буде гарантія того, що усі роботи та якість матеріалів будуть на найвищому рівні, адже компанія відповідає за це своїм ім’ям. Це стосується:

  • вибору матеріалів;
  • їхнього сертифіката якості;
  • технагляду за виконанням.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ціни на квартири вже не злетять до небес і розповідав, скільки коштує житло в новобудовах Києва. Також ми повідомляли, як працює механізм розстрочки на ринку нерухомості.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.