Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ЖК закритого типу: усі ризики та переваги

Пропонуємо разом з експерткою розібратися, чи варто купувати квартиру у закритому житловому комплексі

Фото: ЛУН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Експертка розповіла, про плюси та мінуси закритих ЖК

Фото: ЛУН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В сучасному світі на ринку нерухомості ЖК закритого типу стали все більш популярними. Ця форма житла пропонує власникам низку переваг і можливостей, але також несе в собі ризики.

Для того, щоб краще зрозуміти, чи варто обирати житло в закритому житловому комплексі, редакція сайту Pro Гроші звернулася до експертки з нерухомості Вікторії Берещак.

Які ризики несуть за собою ЖК закритого типу

Купуючи нерухомість закритого типу за містом або на виїзді з нього, слід врахувати, що поруч може бути відсутній повний спектр інфраструктури, який ви звикли бачити в міських районах. Це може охоплювати лікарні, профільні медичні заклади, кафе, ресторани, інші соціальні та торгові точки. Тому, перш ніж робити вибір, важливо переконатися, що всі необхідні сервіси доступні у вашому новому місці проживання або в прилеглому районі.

Також є нюанс, коли ви заселяєтеся в перших чергах, ви маєте розуміти, що певний час у вас не буде того інфраструктурного наповнення на території ЖК. Ви маєте бути переконані, що поруч є достатня кількість потрібних об'єктів, інакше ви будете жити фактично на ремонтах і будете чекати відкриття магазину, кав'ярні, салону тощо.
Вікторія Берещак

Вікторія Берещак

Оглядачка ринку нерухомості

Які існують переваги ЖК закритого типу

Попри можливі ризики, життя в таких ЖК може бути дуже привабливим. Однією з головних переваг є високий рівень безпеки, оскільки вся територія комплексу зазвичай знаходиться під наглядом і охороною.

По-друге, якщо девелопер правильно підійшов до питання формування цінностей утворення комплексу і політики продажу, ви отримуєте єдине ком'юніті, де люди мають більш-менш спільні цінності або потреби тощо. Можливо навіть вдасться знайти для себе ідеального бізнес-партнера, просто перебуваючи на території комплексу, – зазначила Вікторія Берещак.

Закритий ЖК також спонукає девелоперів до наповнення території різноманітними корисними об'єктами. Це можуть бути магазини, кафе, аптеки, дитячі майданчики та інші сервіси, які роблять життя мешканців комфортнішим. Такий комплекс може стати невеликою екосистемою з усіма необхідними послугами.

Закритий ЖК – це не про відчуженість

На щастя, багато забудовників стараються уникнути створення враження відокремленості, яке може супроводити життя в закритому ЖК. Вони включають до проєкту об'єкти, які відкриті для всього місцевого населення, а не лише для мешканців комплексу. Це можуть бути невеликі парки, променади, об'єкти соціальної інфраструктури, доступні для всіх жителів прилеглого району. Таким чином, створюється відчуття взаємозв'язку із зовнішнім світом, а не відокремленості.

Раніше сайт Pro Гроші за допомогою з експертки розібрався, які тренди на ринку нерухомості збережуться до кінця війни. Також ми робили огляд на знижки та акції, які роблять забудовники.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.