Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Задоволення не з дешевих? За скільки продають нерухомість у Львові

Пропонуємо дізнатися, яка середня вартість квартир у Львові на первинному та вторинному ринку

Фото: Pexels

Розповідаємо, скільки коштують квартири у Львові

Фото: Pexels

У період повномасштабної війни Львів став прихистком для людей, які бажають знайти спокій та безпеку, оскільки місто менше страждає від обстрілів російської армії. Це призвело до збільшення попиту на нерухомість, і це, відповідно, позначилося на ціни. Що стосується вартості житла на первинному ринку у жовтні, то вона трохи знизилася, тоді як на вторинному ринку практично залишилася сталою.

Pro Гроші розповідають, скільки коштує нерухомість у Львові.

Що відбувається з цінами на нерухомість первинного ринку

Об'єкти на первинному ринку завжди були дорожчими, і Львів не виняток. За даними ЛУН, середня вартість одного квадратного метра нерухомості становить 47,8 тисячі гривень. Проте ціни варіюються в залежності від сегмента ринку:

  • економ – 32 тисячі гривень;
  • преміум – від 80,2 тисячі гривень;
  • бізнес – 50,5 тисяч гривень;
  • комфорт – 40,1 тисячі гривень.

Які ціни на квартири вторинного ринку

За даними порталу DIM.RIA, однокімнатні квартири на вторинному ринку вважаються найдорожчими. Середня ціна за квадратний метр становить 1383 долари. Ціни за квадратний метр для квартир різної площі такі:

  • однокімнатні – 1 383 долари;
  • двокімнатні – 1 365 доларів;
  • трикімнатні – 1 303 долари.

Найдорожчі квартири розташовані у центрі міста та Галицькому районі, де ціни сягають 1 699 доларів за квадратний метр. Найбільш доступне житло можна знайти в Залізничному районі, де вартість становить 1 206 доларів за "квадрат".

У районах Шевченківський та Франківський власники нерухомості хочуть 1 331 долар за квадратний метр. У Сихівському районі ціни близькі до середньої вартості, складаючи 1 357 доларів за "квадрат", тоді як у Личаківському районі вартість квартир – 1 465 доларів за квадратний метр.

Чи варто купувати нерухомість в західних регіонах

Як вже зазначалося, після 24 лютого 2022 року багато людей поїхали в західні регіони України. Деякі з них вже повернулися додому, а дехто бажає там залишитися та придбати житло. Однак експертка з нерухомості Вікторія Берещак рекомендує серйозно поставитися до цього питання та визначити мету такої покупки та, в разі розгляду як інвестиції, переконатися, чи є ризик і, чи вона відповідає потребам.

Повернення багатьох людей в рідні місця говорить про те, що попит на нерухомість на заході стабілізується, але ціни й надалі залишаються високими. Прогнозувати майбутню вартість нерухомості важко, і це буде залежати від подальшої внутрішньої міграції.

Раніше ми повідомляли, чи варто скуповувати комори в ЖК.Також ми з оглядачкою ринку нерухомості розібралися, який регіон краще обрати для покупки квартири.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.