Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Інвестиції в нерухомість – який регіон краще обрати для покупки квартири

Журналісти сайту Pro Гроші звернулися за допомогою до експертки з нерухомості, щоб дізнатися, де краще купувати квартири та будинки

Фото: ЛУН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Експертка розповіла, у якому регіоні краще купувати нерухомість

Фото: ЛУН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Українці, які розглядають можливість придбання нерухомості, можуть зробити це вигідно навіть у період війни, як стверджують окремі експерти. Однак виникає запитання щодо того, де краще розглядати можливість для інвестицій у квартиру чи будинок.

Щоб розібратися в цьому, журналісти сайту Pro Гроші звернулися до оглядачки ринку нерухомості Вікторії Берещак.

Який регіон вважається найвдалішим для інвестиції в нерухомість

Зазвичай, кажучи про найвдаліші регіони для покупки нерухомості, усі думають про Київ і область, а також прилеглі міста до столиці. Проте, зараз конкурувати з Києвом можуть й західні області. Однак, звичайно, варто зауважити, що на ринку нерухомості традиційно найкращим місцем є столиця України.

Щодо вартості житла, то навіть попри те, що на ринку існує така тенденція, забудовники не можуть через цю популярність серед інвесторів підвищувати ціни на нерухомість.
Вікторія Берещак

Вікторія Берещак

Оглядачка ринку нерухомості

Чому у Києві квартири дорожчі, ніж в інших містах

Ринок нерухомості у столиці дещо дорожче, ніж в інших містах України. Це пов'язано з тим, що ціна на землю у Києві та регіоні – вища, супутні витрати на будівництво там також більші, наприклад, прокладання інженерних комунікацій до комплексу тощо. Тому це впливає на зростання собівартості будівництва й, відповідно, квартир.

А націнка лише через те, що це Київ, таке зараз не практикується. Забудовник все одно має розуміння, що у нього висока конкуренція за увагу платоспроможного покупця. Тому він вимушений додавати якісь бонусні "плюшки", шукати якийсь формат, інфраструктурне наповнення, яке буде його виділяти серед інших та приваблювати увагу покупця з грошима.
Вікторія Берещак

Вікторія Берещак

Оглядачка ринку нерухомості

Насправді можна встановити будь-яку ціну, але забудовники мають розуміти, якщо їхні проєкти ніяк не відрізнятимуться від інших новобудов, вони або опиняться в категорії мас-маркету і тоді доведеться все одно знижувати ціну, аби хоч якось продати вже неліквідну нерухомість, або залишати простоювати будівельний майданчик.

Раніше експерт розповів, чому українцям не варто купувати квартиру в західних областях. Також сайт Pro Гроші робив огляд, скільки коштує ремонт житла у новобудові.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.