Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українцям обіцяють топове житло: інженери розробили унікальну технологію

Технологія швидкого зведення багатоповерхівок допоможе відбудувати оселі для українців

Фото: Вчасно. Колаж: Pro Гроші

Зруйноване житло українців можна швидко відбудувати завдяки технології Well-being

Фото: Вчасно. Колаж: Pro Гроші

Через російсько-українську війну без будинків залишилося близько 800 000 українців. Щоб відновити понад 45 млн кв.м житла (такий показник називають через вісім місяців після вторгнення), потрібно чимало часу та ресурсів, хоча першого у людей якраз немає, адже влаштовувати життя потрібно вже.

Як можна впоратися із завданням швидкої відбудови, розповідає "КП в Україні".

Прогресивна технологія від наших інженерів

Фахівці підрозділу Well-being ConTech компанії "Будова" пропонують своє розв'язання проблеми. Інженери розробили технологію швидкісного виробництва, яка дозволить скоротити стандартні терміни зведення багатоповерхових об’єктів вдвічі.

Секрет коротких строків і меншої, ніж зазвичай, собівартості – всі елементи будинку будуть вироблятися на заводі заздалегідь, а на будівельному майданчику лише зводитися до цілісного вигляду. Щобільше – у стінах до моменту об’єднання вже будуть зроблені технологічні отвори та штроби для електрики.

Як зауважив CEO підрозділу Well-being ConTech Марк Кестельбойм, подібна технологія поєднує швидкість спорудження, що так важливо у сучасних умовах відбудови України, з якістю елементів. Перший і єдиний завод по виробництву деталей для цілої конструкції збудований в Одесі. Його потужність становить понад 72 000 кв.м житла на рік.

При необхідності протягом 3-6 місяців подібні заводи зможуть звести у будь-якій точці України, щоб ще більше пришвидшити процес і масштабувати виробництво.

Чим захоплює технологія

У компанії стверджують, що не варто боятися зменшення якості готового будинку через стрімкі терміни будівництва. У його зведені використовують сейсмостійкий бетонний каркас, що дасть змогу протистояти вибуховим хвилям. Стіни здатні протистояти зовнішньому навантаженню, що дорівнює силі землетрусу інтенсивністю до 8 балів.

Іншою перевагою нової технології є можливість зменшити енерговитрати. Стіни будуть утеплені мінеральною ватою, а всередині підведуть теплоощадні інженерні системи. Також існує можливість використовувати альтернативні джерела енергії.

Нарешті, завдяки повній диджиталізованості виробничих процесів, під час будівництва за технологією Well-being вдасться мінімізувати корупційну складову.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що київські забудовники продають дешеві квартири в новобудовах. Також ми повідомляли, скільки коштує будівництво бомбосховищ та що отримає власник.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.