Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українці зможуть оформити пільгову іпотеку в "Дії" – кому і коли дадуть кредити на житло

З 1 жовтня в Україні запрацює оновлена програма пільгового іпотечного кредитування, що буде доступна для кількох категорій людей

Фото: "Дія", Pexels. Колаж: Pro Гроші

Незабаром оформити пільгову іпотеку можна буде в "Дії"

Фото: "Дія", Pexels. Колаж: Pro Гроші

Під час воєнного стану держава оновила програми надання іпотек з низькими відсотками. Тепер деякі українці зможуть придбати житло в кредит з вигідними умовами навіть під час війни.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, хто може розраховувати на таку допомогу та коли це буде доступно в "Дії".

Кредит даватимуть на термін до 20 років

Отже, згідно з програмою, є кілька категорій українців, яким буде доступна пільгова іпотека:

  • військовослужбовці;
  • правоохоронці;
  • медики;
  • вчителі та педагогічні працівники;
  • науковці.

Для того, щоб вони змогли придбати собі житло, держава пропонує такі умови:

  • кредит видаватимуть на термін до 20 років;
  • ставка становить 3% річних;
  • початковий внесок – 20%.

Зараз держава працює над тим, щоб охочі отримати допомогу змогли оформити її у "Дії". Алгоритм буде простим.

"Заповнюєте заявку, обираєте житло, отримуєте відповідь банків, укладаєте договір на купівлю житла та договір на іпотеку", – пояснив Шмигаль.

Прем'єр-міністр додав, що завдяки програмі доступної іпотеки держава прагне забезпечити сотні тисяч українців власним житлом, і одночасно ця програма має допомогти розвитку української економіки та відбудові після війни.

Пізніше програма стане доступною для всіх українців

Раніше у Міністерстві економіки повідомляли, що іпотека під 3% з 2023 року буде доступна і для всіх інших категорій громадян, але з певними умовами.

"В рамках програми "Доступна іпотека" можна буде придбати житло до 52,5 кв. м загальної площі + 21 кв. м на кожного наступного члена сім'ї. Якщо йдеться про обласний центр, то в будинку, що знаходиться в експлуатації не більше 10 років. Вартість не повинна перевищувати оціночну, визначену оцінником або співробітником банку", – пояснили у відомстві.

Крім того, житло обов'язково застрахують від ризиків випадкового знищення або випадкового пошкодження на повну оціночну вартість.

Сайт Pro Гроші вже розповідав про те, що забудовники приготували українцям і що буде з цінами на житло восени. Також ми писали, яка нова послуга незабаром з'явиться в "Дії" і як це вплине на доходи українців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.