Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У Києві дефіцит землі? Чи буде й надалі розширюватися столиця

Пропонуємо разом з експерткою розглянути, що буде відбуватися з ринком нерухомості у Києві

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

У Києві є певний дефіцит землі, але це не стане причиною припинення будівництва нових споруд

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

З початку повномасштабної війни в Україні ринок нерухомості зазнав певних змін. Через постійні обстріли в країні призупинили будівництво. Проте наразі ситуація починає змінюватися і ринок потроху відновлюється, відкриваючи нові можливості для покупців.

Про перспективи ринку нерухомості в Києві розповіла оглядачка ринку Вікторія Берещак у коментарі сайту Pro Гроші.

Вільна земля – ключ до розвитку

Починаючи будівництво будь-якого житлового комплексу або об'єкту, перш за все потрібна територія. Українські міста стикаються з проблемою обмеженості вільних земельних ділянок. Проте, за словами Вікторії Берещак, існують місця, де є потенціал для розвитку.

У Києві, наприклад, вільної землі практично немає. Та чи означає це, що будівництво в столиці припинено? Ні, і ось чому.

Ситуація у столиці дещо інша. По-перше, там є купа земельних ділянок під різне цільове призначення, які притримані в портфелях земельного банку, девелоперських компаній та просто користувачів, які потім партнеряться з девелоперами. Саме тому в Києві є де будувати, хоча він і не гумовий, – говорить Вікторія Берещак.

Чому Київ продовжить розростатися

Київ залишається центральним хабом для більшості людей в Україні, і це важливий фактор, що підтримує попит на нерухомість. З внутрішньою міграцією та зростанням чисельності населення міста, столиця продовжуватиме розростатися. Саме тому Київський регіон може бути саме тим місцем, де і надалі будуватимуться нові житлові комплекси та інфраструктура.

Чому нерухомість у Києві дорожче, як порівняти з іншими містами України

У столиці квартири та будинки дорожчі, ніж в інших містах України. Як розповіла сайту Pro Гроші оглядачка ринку нерухомості Вікторія Берещак, це пов'язано з вартістю землі та зростанням витрат на будівництво, зокрема інженерних комунікацій.

Однак забудовники зараз не практикують встановлювати ціну лише через престижність місця, оскільки конкуренція висока, і їм доводиться пропонувати додаткові переваги та якісну інфраструктуру, щоб привернути платоспроможних покупців.

Раніше ми повідомляли, що українцям натякнули, де зараз можна заробити на нерухомості. Також редакція сайту звернулася до експертки з нерухомості, щоб вона допомогла розібратися, який регіон краще обрати для покупки квартири.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.