Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Скандал довкола Київміськбуду перейшов на новий рівень? Що відбувається в компанії

Відсторонений керівник Київміськбуду Ігор Кушнір повідомив про слідчі дії на об'єктах ПрАТ

Фото: Київміськбуд, прокуратура Києва. Колаж: Pro Гроші

В Київміськбуд прийшли з обшуками

Фото: Київміськбуд, прокуратура Києва. Колаж: Pro Гроші

Правоохоронці 20 липня проводять слідчі дії на обʼєктах, повʼязаних з Київміськбудом. Зокрема, ретельно перевіряють документи компанії.

Про це повідомив керівник Київміськбуду Ігор Кушнір у Facebook.

За його словами, менеджмент компанії сприяє роботі правоохоронців та надає всю необхідну документацію.

"Окрім перевірок, аудитів та комісій, сьогодні правоохоронні органи проводять слідчі дії на обʼєктах, повʼязаних з Київміськбудом... Зазначу, що компанія працює виключно у правовому полі, тож ми переконані, що результати як аудиту, так і відповідних розслідувань та перевірок будуть позитивними", – сказав Кушнір.

Він додав, що попри слідчі дії, Київміськбуд продовжує роботу у штатному режимі, а будівництво об'єктів триває.

Що відомо про конфлікт навколо Київміськбуду

Наразі проводиться аудит діяльності компанії. До перевірки залучені міжнародні аудиторські фірми. Також працює тимчасова контрольна комісія, яку створили депутати Київради. Вона теж надасть результати перевірки діяльності ПрАТ "Київміськбуд" та її керівництва.

При цьому керівника Київміськбуду Ігора Кушніра відсторонили від виконання обов'язків. Це сталося після того, як були опубліковані результати розслідування видання Bihus.info. Журналісти з'ясували, що Ігор Кушнір покинув Україну за довідкою про інвалідність. Однак у травні цього року він піднявся на Еверест. Ця подорож обійшлася Кушніру та його дружині у 150 тисяч доларів.

Крім того, від початку вторгнення Росії в лютому 2022 року Кушнір провів за кордоном 240 днів — 8 місяців. Тобто рівно половину часу від початку повномасштабного вторгнення.

Також журналісти з'ясували, що у селищі Козин під Києвом землю Київміськбуду забудували розкішними котеджами, які звели для родичів та оточення президента холдингу.

Ігор Кушнір є головою правління і президентом компанії "Київміськбуд" із 2012 року, термін його повноважень – до 9 серпня 2024 року.

Попри перевірки та проведення аудиту, діяльність компанії не припиняли. Вона продовжує виконувати зобов'язання перед інвесторами.

Раніше ми писали про те, що Київміськбуд призупинив будівництво та звернувся до майбутніх власників квартир. Також ми розповідали, що на ринок нерухомості повернулися інвестори.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.