Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Керівника Київміськбуду відсторонили від посади через скандал — що трапилося

З'ясовували, в чому звинувачують Ігора Кушніра та що він сам каже про рішення наглядової ради компанії

Фото: Київміськбуд. Колаж: Pro Гроші

У Київміськбуді проведуть аудит

Фото: Київміськбуд. Колаж: Pro Гроші

Керівника Київміськбуду Ігоря Кушніра відсторонили від виконання обов’язків. Також схвалено рішення щодо проведення аудиту діяльності компанії із залученням однієї з провідних міжнародних аудиторських фірм.

Відповідне рішення було схвалене 6 липня на засіданні наглядової ради та правління Київміськбуду, яке відбулось на вимогу мера Віталя Кличка.

Крім того, почала роботу тимчасова контрольна комісія, яку створили депутати Київради, повідомив мер столиці.

Як відреагував Кушнір

Сам Ігор Кушнір каже, що повністю згоден з ухваленим рішенням.

"Я повністю згоден з таким рішенням. Діяльність компанії відбувається у рамках чинного законодавства. Тож, сподіваюсь, аудит розставить усі крапки над "і" та доведе, що бізнес моєї родини не пересікається з "Київміськбудом". Мені немає чого приховувати, але є що сказати", – зазначив він в коментарі OBOZREVATEL.

Як зазначив Кушнір, з лютого в ЗМІ почали регулярно зʼявлятись матеріали негативного характеру про нього та його родину. Деякі з них були нібито "відверто замовними", додав він.

"Хтось вважав, що, якщо я перестану бути президентом Київміськбуду, то компанія почне працювати краще. Той, хто керував великим підприємством та в цілому розуміється на бізнес-процесах, ніколи не скаже, що це "медом помазано". Більше того, у час війни, коли ринок практично завмер. Великий бізнес у нашій країні чомусь апріорі вважається чимось негативним, і дехто радо підтримує цей наратив. На жаль. Бо хайп і скандал це завжди цікавіше, аніж реальні фінансові показники та результати", – розповів він.

Ігор Кушнір є головою правління і президентом компанії "Київміськбуд" із 2012 року, термін його повноважень – до 9 серпня 2024 року.

Кушнір потрапив у скандал

Кушнір та його дружина Оксана у травні 2023 року стали 34 і 35 українськими альпіністами, які здійснили сходження на Еверест. За даними джерел Bihus.info, у примітках до виїзду містилася інформація про довідку про інвалідність.

Загалом від початку вторгнення Росії в лютому 2022 року Кушнір провів за кордоном 240 днів — 8 місяців, або рівно половину часу від початку повномасштабного вторгнення.

19 травня видання Bihus.info опублікувало розслідування, в якому стверджується, що землю Київміськбуду у Козині, на якій раніше була база відпочинку, забудували розкішними котеджами родичі та оточення президента холдингу Ігоря Кушніра. Після цього Київська міська рада призначила перевірку холдингової компанії.

На початку липня журналісти Bihus.info дізналися, що компанія дружини Кушніра у 2019-2020 роках придбала французьку фірму, на яку оформлена вілла на Лазуровому узбережжі з орієнтовною вартістю 20 млн євро.

Раніше ми розповідали про найдорожчі квартири у новобудовах Києва та скільки за них доведеться викласти. Також ми писали, як змінилися ціни на квартири на вторинному ринку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.